Călin Georgescu, „președintele TikTokului”, care a reușit să câștige primul tur al alegerilor prezidențiale, a avut de-a lungul timpului mai multe păreri controversate despre cele mai importante evenimente din lumea sportului. Candidatul suveranist s-a născut în 1962 și a profesat în domeniul mediului, fiind profesor universitar, docotr în pedologie. A ocupat funcții înalte în cadrul ONU, precum și a Clubului de la Roma, în funcții legate de dezvoltarea sustenabilă.
Călin Georgescu a promovat întotdeauna sportul, fiind chiar practicant de înot în ape înghețate, având chiar un videoclip de campanie în apă, în mijlocul iernii. De asemenea, este recunoscut ca fiind un practicant de judo, având chiar centura neagră în acest sport.
Vorbind despre polemica în care au fost implicate Ana-Maria Bărbosu și Sabrina Voinea, liderul suveranist a declarat că este vorba despre imixtiunile politicului în lumea sportului.
„Jocurile Olimpice sunt jocurile politice! Punctual pe situația noastră, a fost o situație clasică, mă refer la cele două românce. A venit partenerul nostru strategic din NATO și strategic a trecut sportiva americană de pe locul 4 pe locul 3 într-un mod evident necinstit, neloial. Iar sportiva noastră a ajuns pe locul 4. Asta a făcut partenerul nostru strategic!”, a precizat Călin Georgescu.
Candidatul suveranist susține că deschiderea de la Jocurile Olimpice de la Paris a fost una prin care s-a încercat imprimarea unor mesaje subliminale în creierele oamenilor și le compară cu Eurovision, numindu-le un „desfrâu anost”.
„Jocurile sportive în general, olimpice în mod special, ca și competițiile acestea, concursurile acestea internaționale, cum e Eurovision… Cam același desfrâu anost, cum a fost și la deschiderea Jocurilor Olimpice. Sunt un forum sau un for al politicii externe de anunțare a ce vom face. Inclusiv psihologic, în masă, se dau mesaje înainte. Asta vom face! Atenție acum! Mesajul subliminal este: ‘Voi nu contați! Voi, adică lumea! Noi dăm mesaj, vă spunem ce se va întâmpla, voi oricum nu contați’. Automat, în situația României este un experiment social, ca să se vadă: se revoltă cineva? Îi pasă cuiva? Dumneavoastră ați văzut când au venit gimnastele române? Le-a întâmpinat cineva? Nu interesează pe nimeni nimica, domnule!”, a spus, în trecut, Călin Georgescu.
Referitor la situația sportului românesc, mai ales în contextul câștigării medaliei olimpice de aur de către David Popovici, Călin Georgescu susține că practicarea sportului în România este eroism total, mai ales că sportivii nu primesc niciun sprijin.
„Să faci sport în România astăzi este eroism total, pe fondul în care nu este niciun sprijin din partea statului român. M-ați înțeles? Sportul nu este doar performanță, este sănătate! Câte ore de sport sunt în școală?”, spunea candidatul suveranist.