CCR a hotărât, prin vot unanim, renumărarea tuturor voturilor exprimate în primul tur al alegerilor prezidențiale, desfășurat pe 24 noiembrie. Decizia, luată în urma unei plângeri depuse de candidatul Terheș, a generat reacții vehemente în spațiul public, inclusiv din partea gazetarului Cristian Tudor Popescu (CTP).
CTP consideră că această măsură radicală nu este justificată și că are ca scop destabilizarea procesului electoral și favorizarea anumitor interese politice. Într-o postare pe Facebook, Cristian Tudor Popescu a criticat dur hotărârea CCR:
„CCR dă un ghiont României spre haos. Renumărarea tuturor voturilor, din țară și din străinătate! Ținta acestei hotărâri demențiale a CCR, bazată pe niște vorbe goale, fără vreo dovadă, și oricum privind doar 3 secții de votare, ale candidatului Terheș este blocarea Elenei Lasconi. Terheș reclamă că niște voturi pentru L. Orban ar fi fost transferate lui Lasconi, el neavând nicio treabă, căci a luat 1% – deci, se încearcă răsturnarea celor 2.700 de voturi în plus ale lui Lasconi față de Ciolacu.
Cu Ciolacu în turul 2, Călin Georgescu ar câștiga fără probleme, iar Elena Lasconi îl poate învinge. De aceea vor s-o elimine toate forțele care vizează acum destabilizarea României și împingerea ei în afara umbrelei de protecție NATO-UE.
Până una-alta, CCR, prin vot în unanimitate, dă un ghiont puternic statului român spre haos. Pentru ca războiul hibrid declanșat de Rusia asupra României să ducă la subjugarea țării”.
CTP sugerează că decizia nu doar că aruncă România într-o criză politică, ci poate facilita interesele externe ostile, vizând slăbirea legăturilor țării cu instituțiile euro-atlantice.
Reclamația candidatului Cristian Terheș, care a obținut doar 1% din voturile exprimate, susține că voturi ale altor candidați ar fi fost transferate în mod greșit Elenei Lasconi, cum este cazul lui Ludovic Orban.
Acest lucru a dus la solicitarea renumărării voturilor pentru toate secțiile, în ciuda faptului că problema semnalată viza numai trei dintre ele. Decizia CCR vine într-un moment delicat, care adâncește incertitudinea și tensiunile din procesul electoral.