Întrebat dacă Rusia poate lovi centrele militare din România și Polonia, în cazul în care rachetele occidentale cu rază lungă de acțiune vor fi folosite în continuare contra sa de către Ucraina, Medvedev a răspuns că ”este imposibil să excludem ceva”.
”Dacă conflictul se dezvoltă prin scenariul escaladării, este imposibil să excludem ceva, deoarece statele membre NATO s-au implicat efectiv pe deplin în acest conflict”, a avertizat el, într-un interviu acordat Al Arabiya, potrivit antena3.
În același context, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei a subliniat că ”statele occidentale trebuie să realizeze că luptă de partea Ucrainei”.
”Ele luptă nu numai prin trimiterea de arme și furnizarea de bani. Ele luptă direct, deoarece furnizează ținte pe teritoriul Rusiei și controlează rachetele americane și europene. Ei luptă cu Federația Rusă. Și dacă acesta este cazul, nimic nu ar putea fi exclus”, a declarat oficialul rus.
Potrivit lui Medvedev, Rusia vrea pace, dar o pace condiționată de respectarea intereselor sale.
”Chiar și cel mai dificil și trist scenariu este posibil. Nu ne-am dori un astfel de scenariu, am spus-o cu toții în repetate rânduri. Vrem pace, dar această pace trebuie să ia în considerare pe deplin interesele Rusiei”, a mai spus Dimitri Medvedev.
La 19 noiembrie, Ucraina a efectuat lovituri asupra unor ținte din regiunile Kursk și Bryansk, folosind rachete cu rază lungă de acțiune ATACMS de fabricație americană și Storm Shadow de fabricație britanică. Ca răspuns, Rusia a efectuat o lovitură combinată asupra unei întreprinderi a complexului militar-industrial ucrainean, folosind racheta balistică cu rază intermediară Oreshnik. Potrivit Ministerului rus al Apărării, în ultimele zile, forțele ucrainene au mai efectuat câteva lovituri folosind rachete cu rază lungă de acțiune de fabricație occidentală.
Citește și Cine sunt români care vor primi 330 de lei în plus la pensie. Când urmează să se vireze sumele