Studiul a fost realizat pe un eșantion de 2.116 respondenți și a relevat că AUR se află pe primul loc cu 22.4% din intențiile de vot, urmat de PSD cu 21.4%, iar pe locul al treilea se află Uniunea Salvați România (USR), cu 17.5%.
În urma acestora, Partidul Național Liberal (PNL) înregistrează 13.4%, iar UDMR ar intra în Parlament cu un procent de 5.5%.
Studiul nu măsoară efectele posibile ale deciziei de joi a Curții Constituționale de a cere renumărarea voturilor din primul tur al alegerilor prezidențiale, o mișcare care ar putea influența opțiunile electoratului.
Sondajul sugerează, de asemenea, că alte partide din spectrul politic românesc încep să câștige teren. Printre acestea, Partidul Oamenilor Tineri (POT), care îl susține pe Călin Georgescu, și partidul S.O.S România, condus de Diana Șoșoacă, sunt foarte aproape de pragul electoral de 5%, ambele având 4.6% din intențiile de vot.
Mai multe formațiuni politice mici sunt, însă, și în afacerea pragului electoral. Astfel, Forța Dreptei și SENS înregistrează 2.5%, REPER 1.5%, Partidul Drept 0.9%, iar alte partide au valori mult mai mici, cu procente sub 1%.
Ceea ce ar putea fi de interes pentru analiza politică este faptul că partidele suveraniste – inclusiv AUR și altele care sprijină o viziune similară – au un total de aproximativ 30% din intențiile de vot, apropiindu-se de procentul total de 36% pe care l-au înregistrat George Simion și Călin Georgescu în primul tur al alegerilor prezidențiale.
Sondajul a fost realizat prin metoda de recrutare digitală aleatorie și are o marjă de eroare de ±3%, cu un nivel de încredere de 95%. Potrivit legii, difuzarea de sondaje de opinie este interzisă cu 48 de ore înainte de vot, iar în această perioadă, prezentarea de astfel de studii este suspendată.