Care este cea mai bună murătură pentru sănătate. Pe lângă că este gustoasă, are și proprietăți benefice

S-a aflat care este cea mai bună murătură pentru sănătate. Pe lângă că este gustoasă și foarte folosită la mesele tradiționale, are foarte multe proprietăți benefice pe care românii nu trebuie să le ignore.
Alina Costache
02 dec. 2024, 01:45
Care este cea mai bună murătură pentru sănătate. Pe lângă că este gustoasă, are și proprietăți benefice

Murăturile sunt printre preferatele românilor, însă a fost decisă cea mai bună murătură pentru sănătate. Oamenii de știință au stabilit că una dintre murături se distinge prin anumite calități specifice, prin care oferă persoanelor nutrienții de care au nevoie.

Care este cea mai bună murătură pentru sănătate?

În lumea murăturilor, varza murată se distinge ca fiind cea mai bună murătură, care nu numai că adaugă savoare meselor pline de bunătăți, ci și oferă organismului o varietate de nutrienți esențiale, precum și compuși benefici. Iată care sunt motivele pentru care varza murată este considerată cea mai sănătoasă murătură și care sunt avantajele sale în fața altor murături populare.

Citește și : Babă Albă cu tăiței de casă, după rețeta Annei Lesko: „Arată foarte bine, are o textură frumoasă”

1. Probioticele – Aliatele Sistemului Digestiv

Varza murată este o murătură excelentă prin faptul că este o sursă foarte bună de probiotice, bacterii benefice ce susțin sănătatea sistemului digestiv. Aceste microorganisme duc la echilibrarea florei intestinale și previn problemele digestive, întărind sistemul imunitar. Varza murată oferă o concentrație mai mare și o diversitate mai largă de tulpini probiotice.

2. Vitamine și Minerale Esențiale

Varza murată este bogată în vitaminele A,C și K, precum și în minerale esențiale ca fierul și calciul. Se distinge prin profilul său nutritiv complex, iar vitaminele și mineralele sunt cruciale pentru sănătatea pielii, ochilor, oaselor, cât și pentru sistemul imunitar și cel cardiovascular.

3. Fibre Dietetice pentru Digestie

Varza murată este o sursă foarte bună de fibre dietetice, ce ajută la menținerea sănătății digestive. Fibrele ajută la prevenirea constipației și reglează nivelul de zahăr din sânge, oferind astfel un avantaj semnificativ față de castraveții murați.

4. Antioxidanți și Proprietăți Antiinflamatorii

Compușii antioxidanți și antiinflamatori din varza murată protejează organismul împotriva stresului oxidativ și a inflamației cronice, proprietăți esențiale în prevenirea bolilor cronice și în menținerea sănătății celulare. Varza murată primește, astfel, un avantaj față de alte murături care au un conținut mai scăzut de antioxidanți.

Citește și : Prăjitură Albă ca Zăpada, cea mai ușoară rețetă. Desertul dulce-acrișor de care te îndrăgostești de la prima îmbucătură

5. Sănătatea Cardiovasculară

Consumul de varză murată contribuie la sănătatea inimii deoarece scade nivelul de colesterol și are efecte antiinflamatorii, beneficii superioare celor oferite de alte murături, precum gogonelele sau ardeii murați.

6. Moderație și Diversitate

Deși varza murată este sănătoasă, trebuie să o consumăm cu moderație deoarece are un conținut de sare ridicat. De asemenea, este recomandată și consumarea unei varietăți de murături și alimente fermentate, care să asigure un aport diversificat de nutrienți.

DailyBusiness
Cât costă cel mai mare și cel mai scump ciolan afumat din România. Are 1,65 kg și îl găsești la unul dintre cele mai vechi restaurante din București
Spynews
Cum va fi vremea în săptămâna 2 - 9 decembrie 2024. Prognoza meteo actualizată
Bzi.ro
Cristian Terheș aruncă bomba: „USR și Elena Lasconi au fraudat alegerile în primul tur!”
Fanatik.ro
Rezultate finale oficiale vot diasporă, alegeri parlamentare 2024 LIVE UPDATE. Surpriză! Cum au votat românii din străinătate
Capital.ro
A murit Regina teatrului. Toată țara plânge o actriță și cântăreață perfectă
Playtech.ro
Primul lucru pe care l-a făcut Elena Lasconi după ce a ieșit de la vot: ”M-am rugat la mânăstire pentru...
DailyBusiness
Se dau 10.000 de lei GRATUIT pentru români! Iată cum poți să primești banii
Adevarul
Cum au ajuns suveraniștii să voteze cel mai progresist partid, după o „intoxicare” pe TikTok: „Nu o să mint, e un pic amuzant”
wowbiz.ro
Văru Săndel dezvăluie cum și-a împărțit Silviu Prigoană averea: “Honorius a moștenit afacerile, ceilalți…” | EXCLUSIV
Spynews
Zile norocoase pentru fiecare zodie în luna decembrie 2024. Ce ar fi bine să facă nativii Rac în primele două săptămâni
Spynews
Simona Trașcă, pregătită să se mărite cu noul iubit? Blondina este împreună cu un bărbat mai mic decât ea. Cum s-au cunoscut cei doi
Evz.ro
Horoscopul de dragoste pentru fiecare semn zodiacal, în decembrie 2024
Ego.ro
Dacă Elena Lasconi iese președinte, cum s-ar numi soțul ei? Prima Doamnă este Carmen Iohannis acum
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare: așa arată la 63 de ani prima soție a celebrului milionar din fotbal
kanald.ro
Sisteme de armament de ultimă generație la parada de Ziua Națională a României. Drona Bayraktar, în premieră pe cerul Capitalei
Cancan.ro
Aşa merge treaba în familia Andreei Esca! Ştirista de la Pro TV şi soţul, ipostaza în care nu i-ai mai văzut: au făcut-o ca în anii 80!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Dispare numerarul? Avertisment pentru cei care retrag bani cash la bancomat. Băncile au luat decizia
StirileBZI
Se schimbă banii în România! Anunțul oficial făcut de Banca Națională
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot cu Mădălina Ghenea. Cum se menține în formă
stirilekanald.ro
Diana Șoșoacă tună și fulgeră după publicarea rezultatelor exit-poll. Președinta SOS: „Voi cere anularea alegerilor parlamentare”
substantial.ro
Călin Georgescu, acuzat de discurs legionar în contextul alegerilor prezidențiale
MediaFlux
DECIZIA care SCHIMBĂ SOARTA alegerilor. RĂSTURNARE de situație la RENUMĂRARE
Shtiu.ro
Fabulos! Ce simbolizează cravata purtată de Călin Georgescu în studioul televiziunilor?
Puterea.ro
Istoria parlamentară a României: Totul a început în 1831. După aproape 100 de ani, sub domnia lui Carol al II-lea, activitatea sa a fost suspendată. Actualul parlament, consfințit prin Constituția din 1991