Helmut Duckadam a fost dus la Spitalul Universitar pe 19 septembrie, acolo unde a fost operat pe cord deschis. El a suferit o intervenție la aortă, care este cea mai mare arteră din organism.
De-a lungul carierei de jucător, cât și după, Helmut Duckadam a mai avut diverse probleme cardiovasculare. Primele au debutat imediat după finala de la Sevilla, din 1986. Fostul mare portar a avut un cheag de sânge la mâna dreaptă, acesta fiind și motivul retragerii din fotbal la doar 27 de ani.
Alexandra Duckadam nu a vrut să vorbească momentan despre pierderea soțului său. „Nu vreau și nu pot să vorbesc acum”, a spus soția fostului portar, potrivit ProSport.
Cei doi au trăit o frumoasă poveste de dragoste, au fost împreună mai bine de 17 ani și au trăit multe momente speciale de-a lungul timpului. Între cei doi era o diferență de vârstă de 20 de ani, însă acest aspect nu a contat niciodată pentru ei.
Soția lui Helmut Duckadam a vorbit de câteva ori public despre căsnicia lor și spunea că secretul poveștii lor de iubire consta în sprijin, respect și comunicare.
Într-un interviu din 2020, Duckadam dezvăluia că lupta cu sănătatea era un adevărat maraton, mărturisind că a trecut prin multiple operații și urma un regim strict de tratament zilnic. Uriașul de la Sevilla a dezvăluit că lua zilnic între 18 şi 22 de pastile, iar costul anual al medicamentelor era cuprins între 5.000 şi 8.000 de euro.
Duckadam a intrat în istorie în 1986, când a apărat patru penalty-uri consecutive în finala Cupei Campionilor Europeni împotriva Barcelonei, performanță care i-a adus un loc în Guinness World Records. A fost cel mai mare succes al fotbalului românesc la nivel de cluburi.