Astăzi te provoc cu un test IQ inedit, care te va scoate din monotonie. Se spune că acesta poate fi rezolvat în doar 5 secunde de cei mai inteligenți oameni. Așadar, fii pregătit să îți testezi IQ-ul și abilitatea de a gândi rapid.
Testele cu chibrituri au devenit cele mai populare provocări, acestea testând gândirea logică, dar și viteza de reacție. Astăzi trebuie să corectezi ecuația 1+3=6, mutând un singur băț de chibrit. Cu toate că pare simplu la prima vedere, ai nevoie de atenție, concentrare și rapiditate pentru a găsi răspunsul corect într-un timp scurt. Doar cei mai inteligenți oameni reușesc să rezolve această ecuație în doar 5 secunde.
Acest test îți va măsura capacitatea de raționament, de a găsi soluții rapide la probleme, dar și creativitatea și atenția la detalii. Așadar, privește atent figura de mai jos și mută un băț de chibrit pentru a corecta ecuația.
Dacă ai reușit să rezolvi testul, felicitări! Ai abilități de geniu și o capacitate crescută de observație. Dacă nu ai reușit să îți dai seama ce bețe de chibrit trebuia să muți, atunci te ajutăm noi să afli răspunsul corect.
Tot ce trebuia să faci era să muți bățul din cifra 3 în partea stângă, obținând astfel cifra 5. Așadar, 1+5=6, ecuația devenind corectă.
În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii în ceea ce privește IQ-ul:
peste 140 – geniile și adevărații conducători îl au;
între 131 și 140 – cercetătorii, specialiștii și manageri au un nivel atât de ridicat al IQ-ului;
între 121 și 130 – peste 6% din populația planetei obține astfel de rezultate cu mult peste media normală;
între 111 și 120 – reprezintă un nivel puțin trecut de media normală;
între 101 și 110 – media normală a nivelului de inteligență;
între 91 și 100 – în jur de 25% din populația lumii deține un astfel de rezultat;
între 81 și 90 – deși este puțin sub medie, acest rezultat le va oferi oamenilor posibilitatea de a lucra în domenii precum agricultura;
între 71 și 80 – în acest caz vorbim deja despre mici probleme. Astfel de persoane vor putea înțelege doar noțiuni elementare.