Ce mânâncă Iuliana Pepene ca să arate impecabil. Vedeta Antena 1 a dezvăluit care este secretul siluetei sale de invidiat și cum reușește să se mențină în formă singură, fără ajutorul unui nutriționist.
Iarna, vedeta obișnuiește să consume un aliment bogat în colagen, care se regăsește, de obicei, pe masa de sărbătoare a românilor. Este vorba despre piftia de porc. Deși nu v-ați fi așteptat, aceasta are o mulțime de beneficii pentru organism.
“Voiam să vă arăt cel mai bun colagen. Revelația acestui sezon. Să vi-l prezint. Arată cam așa, ca o supă înțepenită, are gust sărat cu un pic de usturoi, este piftia de porc”, a spus vedeta pe Instagram.
Ca să arate impecabil, Iuliana Pepene are o alimentație echilibrată și face multă mișcare. De asemenea, evită prăjelile și alimentele de tip fast-foood.
Mulți români aleg să facă de Crăciun preparate tradiționale, în casă. După ce au pregătit cârnații, toba, caltaboșii, multe gospodine din Banat iau ce a mai rămas din porcul tăiat de Ignat pentru răcituri sau piftie sau cotoroage, așa cum li se mai spune în acea zonă a țării.
Ai nevoie de următoarele ingrediente:
1/2 kg carne macra
1/2 cap de porc
4 picioare de porc
1 foaie dafin, sare
boabe de piper
1 ceapă
10 căței usturoi pisați, facultativ lămâie
Mod de preparare
Se spală bine și se pregătește carnea pentru pus la fiert. Se curăță ceapa și se taie în două. Într-o oală mai mare se pun carnea și ceapa să fiarbă la foc foarte mic. Apa se pune cât să treacă cu o palmă deasupra cărnii. Când se ridică spuma se curăță cu spumiera.
Se adaugă piperul, dafinul, sare și se lasă să fiarbă foarte încet, fără clocote mari. Când carnea se desface de pe oase și zeama a scăzut, se strecoară, se scoate carnea de pe oase, se taie bucăți și se așază în diferite forme sau în farfurii din care care se va servi la masă.
Zeama se strecoară să fie limpede, se amestecă cu usturoiul pisat și se vântură dintr-o oala în alta până capătă un gust plăcut de usturoi. Apoi se degresează, se strecoară din nou, se lasă să se limpezească și se toarnă peste carne, acoperind-o cu două degete mai sus. Când piftia s-a întărit, se servește cu mămăligută, iar cine dorește stoarce lămâie deasupra. Se servește cel mai devreme a doua zi.
Este bine ca piftia să se așeze în vase rotunde, iar când se servește se răstoarnă.