Tradiții de Moș Nicolae. Sfântul Nicolae era cel care venea în ajutorul celor săraci, al văduvelor și orfanilor și ajuta cu bani pe cei mai necăjiți dintre oameni. El a fost primul care aducea daruri și protectorul copiilor.
La țară există obiceiul ca, în ziua de Sfântul Nicolae, bărbații tineri să se organizeze în cete și să-și aleagă gazda unde vor merge pentru repetițiile colindelor de Crăciun și de Anul Nou.
Citește și: Prognoza meteo de sfârşit de an: cum va fi vremea de Moş Nicolae, Crăciun şi Revelion
Tradițiile românești fac referire și la ritualuri magice, farmece și previziuni meteorologice, în ziua de Moș Nicolae.
Se spune că e bine să pui crenguțe de pomi fructiferi în apă pentru a înflori până la Anul Nou. Atunci se va afla rodul livezilor în anul care urmează, în funcție de cât de mult au încolțit crenguțele.
În tradiția românească, iarna începe de Sfântul Nicolae, pentru că se spune că Moș Nicolae își scutură barba albă. Dacă nu ninge în această zi, se spune că Sfântul Nicolae a întinerit.
La ce trebuie să fii atent atunci când cumperi cadouri copiilor de Moș Nicolae. Directorul ANPC a oferit câteva sfaturi importante părinților care se pregătesc să cumpere cadourile perfecte pentru cei mici.
Cum alegem jucăriile potrivite:
– cumpăraţi jucării numai din magazine şi/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţă fiscală), de care vei avea nevoie, Moşule, pentru a putea proba tranzacţia, în cazul în care, în mod justificat, doresti să reclami calitatea/siguranţa unui produs
– alegeţi întotdeauna jucării potrivite pentru vârsta copilului, capacităţile şi aptitudinile sale Moşule.
– jucăriile trebuie să fie însoţite de avertismente generale privind grupa de vârstă recomandată, care ajută la alegerea jucăriei
– jucăriile care nu sunt destinate unui grupe de vârstă specifice pot să îi rănească;
– verificaţi dacă jucăriile au marcate pe corpul lor, într-un mod vizibil, lizibil şi durabil, următoarele elemente:
– coordonatele producătorului şi/sau importatorului (numele, denumirea comercială înregistrată sau marca înregistrată a producătorului şi/sau a importatorului şi adresa la care pot fi contactaţi)
– numărul unic de identificare a jucăriei (tipul, lotul sau numărul de serie ori al modelului sau alt element de identificare)
– marcajul de conformitate CE care conduce la supoziţia că jucăria este sigură.
Citește și: Românii primesc 700 de lei de la stat de Moș Nicolae. Beneficiarii vor primi banii direct pe card