Șoriciul este preferatul românilor atunci când se apropie sărbătorile de iarnă, însă, se pare că străinii nu sunt la fel de fascinați de acest aliment. Tobias Christensen, jucător norvegian de la Rapid București, a avut o reacție inedită atunci când a gustat pentru prima dată șorici.
Norvegianul, obișnuit cu bucătăria scandinavă, a avut o reacție inedită după ce a gustat o bucată de șorici. Tobias a mestecat puțin, nu și-a dat seama ce este și a scuipat bucata. A spus că seamănă la gust cu calamarii și a concluzionat că nu îi place. „Nu-mi place, nu. Seamănă cu calamarii”, a spus sportivul.
Citește și: Cât costă 100 de grame de șorici la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei. ”Când ți-e poftă, n-ai încotro!”
Consumat cu moderație, șoriciul de porc poate avea mai multe beneficii decât te-ai fi așteptat. Conține proteine importante și puțini carbohidrați, ceea ce îl face potrivit pentru anumite diete, precum cea ketogenică.
De cele mai multe ori, când ne gândim la șorici, ne gândim că acesta îngrașă din cauza grăsimilor pe care le conține. Puțini sunt cei care știu că acest deliciu pe care românii îl consumă de cele mai multe ori în preajma sărbătorilor de iarnă are și numeroase beneficii pentru organism.
În primul rând, fiind bogat în colagen, șoriciul este extraordinar pentru elasticitatea pielii, ajută la strălucirea părului și la întărirea unghiilor. De asemenea, ajută la menținerea sănătății articulațiilor și poate fi o alegere excelentă pentru cei care practică diferite sporturi sau își doresc să arate mereu tineri.
De asemenea, șoriciul conține proteine, fiind o gustare excelentă pentru cei care au nevoie de un aport energetic.
Este popular și în dietele low-carb, cum ar fi dieta ketogenică. Potrivit nutriționiștilor, șoriciul crud are undeva la 300 kcal la 100 g, cel prăjit ajunge la 400 kcal/100 g.