Loredana Groza a povestit că, la un momet dat, în perioada comunismului, a fost interzisă la TV, din cauza stilului său muzical.
Citește și: Ce spune Loredana Groza despre filmele pentru adulți. Artista a dezvăluit totul: „Avea diverse casete”
„Când primul meu album, „Bună seara, iubite!”, compus și produs de Adrian Enescu pe versurile poetului Lucian Avramescu, a explodat pur și simplu în 1988, cu peste un milion și jumătate de albume vândute, fizic, nu pe streaming digital, cum se întâmplă azi, e un record neegalat până acum de alt artist român.
Un album ieşit din tipare, muzică electronică, muzică plină de ritm, cu un sound nemaiauzit vreodată în România, cu versuri îndrăzneţe și mesaje puternice, a fost o revoluţie în muzica românească, pur și simplu! Un cutremur, un tsunami! Am devenit peste noapte un superstar în România şi, totodată, o problemă pentru regim, devenisem un model periculos pentru tinerii de atunci…
Cenzura comunistă şi chiar mulţi colegi de breaslă spuneau ca e o muzică imperialistă! Care trebuie interzisă… Și aşa s-a şi întâmplat în cele din urmă… Cumva, acest album a fost începutul, preludiul Revoluţiei din România, în decembrie 1989, când în sfârşit regimul a căzut. O revoluție făcută de tinerii din generaţia mea, care şi-au dat viaţa pentru ca noi să fim liberi astăzi! Şi despre care tinerii din ziua de azi nu ştiu mai nimic, din păcate…”, a declarat Loredana Groza, pentru Viva.ro.
Artista a mai povestit că nu s-a așteptat nicio clipă să câștige acel concurs de talente și care a ajutat-o să ajungă unde este astăzi.
„Pentru mine, faptul că am câştigat atunci a fost un şoc. Nu m-am aşteptat nicio clipă. Speram să câştig ceva, dar era greu de crezut, ţinând cont de regimul în care trăiam, de faptul că veneam dintr-un oraş foarte mic, muncitoresc, de undeva din Moldova, din Onești, neştiută şi nesusţinută de nimeni decât de vocea mea.
Câţiva oameni, pe care vreau să-i menționez aici, m-au descoperit şi mi-au dat şansa de a intra în lumea asta, aşa că vreau, pe această cale, să le mulțumesc.
M-au descoperit la faza naţională a Festivalului Cântarea României – la Focşani, este vorba de Dumitru Moroşanu (care chiar anul acesta a plecat dintre noi) şi marele compozitor Zsolt Kerestely.
Văzându-mă acolo, n-aveam nici 14 ani împliniţi, m-au chemat imediat la București, la preselecțiile pentru Steaua fără nume, cel mai important concurs de talente din vremea aceea, în faţa unei comisii de casting extrem de dure, formată din Simona Patraulea, care era realizatoarea acelui show, şi Anca Sandu, regizoarea concursului”, a mai spus Loredana Groza.