Potra, consilier local în Mediaș și lider al unei grupări de mercenari activi în Africa, a fost reținut duminică de Parchetul Curții de Apel Ploiești pentru instigare publică și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
Conform unei înștiințări trimise pe 4 octombrie de CEC Bank, toate conturile lui Potra și ale firmelor GPH Legion Africa Role SRL, Ralflore SRL, AO Futuro SRL și PFA Horațiu Potra urmau să fie închise în termen de 60 de zile. Reprezentanții băncii i-au solicitat acestuia să comunice conturi deschise la alte bănci unde pot fi transferate fondurile existente.
„Banca poate bloca toate conturile clientului și poate restricționa accesul clientului la servicii în cazul în care nu mai sunt îndeplinite cerințele de cunoaștere a clientelei sau ca măsuri adoptate pentru prevenirea / combaterea / înlăturarea oricăror riscuri la care banca ar putea fi expusă ca urmare a desfășurării relației de afaceri cu clientul, precum riscuri legale, de fraudă, de spălare a banilor sau de finanțare a terorismului, operaționale, de conformitate, reputaționale sau de încălcarea a regimurilor sancționatorii naționale sau impuse de UE, ONU, SUA sau Marea Britanie”, au declarat pentru HotNews.ro reprezentanții CEC Bank.
Potrivit documentelor din dosar, în cele 15 conturi se aflau aproximativ 500.000 de euro. Pe 10 octombrie, Potra a cerut Tribunalului Sibiu să suspende decizia băncii până la soluționarea litigiului, invocând riscul blocării afacerilor sale, deoarece nu își poate plăti angajații și obligațiile fiscale.
Pe 27 noiembrie, Tribunalul Sibiu a respins cererea lui Potra, considerând-o neîntemeiată.
În cadrul anchetei, în mașina lui Potra și ale altor persoane care îl însoțeau au fost descoperite arme de foc, macete, săbii, pumnale și o dronă. Procurorii susțin că acestea urmau să fie folosite pentru instigarea unor persoane la comiterea de infracțiuni în „întruniri publice neautorizate”.