Horațiu Potra, apropiat al lui Călin Georgescu, anchetat pentru faptul că ar fi dorit să stârnească tulburări sociale în România, nerespectând regimul armelor și munițiilor, a fost supus perchezițiilor informatice.
Noi surse arată că polițiștii au efectuat percheziții informatice, joi dimineața, în prezența avocatului mercenarului, polițiștii efectuând clone virtuale după dispozitivele sale electronice.
Oamenii legii suspectează faptul că se puneau la cale revolte spontane, coordonate de persoanele ce se îndreptau în București în ziua în care Călin Georgescu anunța un „protest pașnic”, în contextul anulării primului tur al alegerilor prezidențiale.
Potrivit surselor Realitatea PLUS, anchetatorii analizează calculatoarele și alte medii de stocare de date ce au fost găsite acasă la cei puși, în prezent, sub acuzare, după ce au fost opriți în trafic iar în mașinile lor ar fi fost găsite mai multe arme.
Horațiu Potra se află, în aceste momente, sub control judiciar și poartă brățară de monitorizare, iar sursele spun că nu ar fi fost prezent la aceste activități, unde ar fi fost doar avocatul său.
Mercenarul și celălalt inculpat din același dosar sunt obligați să fie prezenți la astfel de percheziții, care presupun analizarea de către polițiștii din Capitală a calculatoarelor, telefoanelor și a altor medii de stocare ridicate în timpul descinderilor efectuate la locuințele acestora.
În același timp, Bogdan Peșchir, cunoscut sub numele de „bogpr” pe rețelele de socializare, care ar fi finanțat o bună parte din campania electorală pentru Călin Georgescu, derulată în mare parte pe TikTok, este supus perchezițiilor informatice.
BOGPR se află la sediul Inspectoratului General al Poliției Române pentru a fi audiat în dosar, fiind nevoit să fie prezent în timpul verificării probelor ridicate : calculatoare, stick-uri USB și alte dispozitive. Anchetatorii au percheziționat locuința și firmele acestuia timp de 18 ore.
Anchetatorii au spus că Peșchir a fost cooperant când a fost dus la audieri, dar sugerează că banii ar fi provenit din infracțiuni și că sumele folosite ulterior ar fi fost introduse într-un proces de spălare a banilor.