De multe ori, lămâia este asociată doar cu gustul revigorant pe care îl adaugă băuturilor sau mâncărurilor tale preferate, dar acest citric poate fi un adevărat aliat atunci când vine vorba despre curățenia în casă. În special în mașina de spălat, lămâia are rolul de a combate mucegaiul și mirosurile urâte care pot apărea în tambur sau în interior din cauza umezelii.
Unul dintre cele mai mari pericole pentru mașina ta de spălat este formarea mucegaiului, mai ales dacă nu o cureți periodic. Lămâia, datorită proprietăților sale antibacteriene, este perfectă pentru a îndepărta murdăria și a lăsa un miros proaspăt în cuvă. Însă, nu doar lămâia face minuni! Când o combini cu bicarbonat de sodiu, obții o soluție naturală și eficientă care ajută la o curățare profundă.
Taie o lămâie în două. Ia una dintre jumătăți și pune-o într-o șosetă curată. Adaugă două lingurițe de bicarbonat de sodiu în șosetă. Plasează șoseta în tamburul mașinii de spălat, asigurându-te că nu sunt haine în interior. Pornește un ciclu de spălare obișnuit, fără rufe.
La final vei observa că mașina de spălat va fi mai curată, iar în interior va persista un miros proaspăt de lămâie. Acesta este un truc simplu și eficient, care nu doar că îmbunătățește igiena mașinii tale, dar și te ajută să economisești bani pe termen lung, prevenind eventualele probleme de igienă care ar putea duce la reparații costisitoare.
În plus, dacă vrei să economisești la factura de energie electrică atunci când speli hainele, există câteva trucuri utile. Specialiștii recomandă să folosești temperatura de 40°C pentru a spăla hainele, deoarece poate reduce consumul de energie cu până la 55%. Astfel, prin alegeri simple, dar practice poți economisi bani și prelungi durata de funcționare a mașinii de spălat.
Aceste soluții nu doar că îți vor face viața mai ușoară, dar îți vor proteja și electrocasnicele de uzura prematură, asigurându-le o durată de viață mai lungă.
Vezi și Locul în care se pune, de fapt, oțetul în mașina de spălat. Puține gospodine cunosc trucul