Fructul minune multe beneficii pentru sănătate, conține de cinci ori mai multă vitamina C decât lămâia, care întărește sistemul imunitar și ajută la infecții. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, flavonoide și polifenoli, are proprietăți antiinflamatorii și antiseptice, are un efect benefic asupra sistemului urinar și circulator.
Dogwood poate fi util pentru probleme digestive. Consumul său regulat are un efect pozitiv asupra aspectului pielii, asupra stării părului și a unghiilor și, de asemenea, susține procesul de pierdere în greutate.
Chiar dacă este considerat un fruct sigur, persoanele cu sensibilitate crescută la taninuri ar trebui să fie atenți. Dacă este consumat în exces, poate provoca probleme de stomac, precum dureri și disconfort în abdomen, de aceea trebuie introdus în alimentație treptat. Pulpa sa roșie suculentă are aciditate puternică, ușor acră. Floarea cornului este folosit pentru a face gemuri, jeleuri, sucuri și limonade revigorante.
Citește și: Măslinele, legume sau fructe? Puțini români știu să răspundă corect la întrebare
Medicul nutriționist este mereu activ în mediul online, acolo unde împarte de fiecare dată numeroase aspecte ce țin de o viață echilibrată și sănătoasă. Astfel, ori de câte ori are ocazia, vorbește despre cele mai bune combinații pentru o farfurie sănătoasă, dar și care sunt alimentele de care ar trebui să ne ferim.
Când vine vorba despre obiceiuri alimentare, inclusiv acestea pot influența sănătatea corpului. În cadrul unei emisiuni, medicul nutriționist a vorbit despre sucurile de fructe, dacă este mai bine să apelăm la ele sau să mâncăm fructele în forma lor naturală.
„Fructele se mestecă, nu se transformă în suc și nu se beau cu paiul. Este cel mai mare rău pe care putem să-l facem, dacă natura ni le-a dat așa, cu fibre amestecate, cu multă apă.
Timpul pe care îl petrecem mâncându-le, întârzie absorbția fructozei astfel, o doză dintr-un suc, fie el și fresh, se duce direct în sânge și nu, nu crește glicemia, că nu e vorba de glicemie, ci despre faptul că nu putem consuma fructoza prin mișcare, ea se duce în ficat, se face alcool și uite așa am umplut ficatul de grăsime și de toxine, că noi zicem că avem doar fresh de fructe”, a spus Mihaela Bilic.