ENGIE, anunţ important pentru clienţii români care sunt plecaţi de acasă

Dacă urmează o perioadă lungă de absență de la locul de consum, poți opri temporar facturarea pentru timpul în care nu vei înregistra consum de energie.
Filip Stan
03 ian. 2025, 11:08
ENGIE, anunţ important pentru clienţii români care sunt plecaţi de acasă

ENGIE îşi consilieză clienţii pe site-ul propriu cu privire la facturi, mai ales când este vorba de vacanţe prelungite sau facturile de regularizare.

Se poate opri facturarea atunci când nu sunt la locul de consum pentru o perioadă mai lungă de timp?

Da, dacă urmează o perioadă lungă de absență de la locul de consum, poți opri temporar facturarea pentru timpul în care nu vei înregistra consum de energie.

Cum procedez pentru oprirea temporară a facturării?

Tot ce ai de făcut este să ne contactezi, iar noi te vom ajuta să îți activezi opțiunea „absent de la domiciliu”. În tot acest timp, convenția ta de consum rămâne neschimbată, dar nu vor mai fi emise facturi în baza acesteia.

Totuși, există posibilitatea ca în acest interval să primești facturi, asta dacă, în perioada de absență de la domiciliu, operatorul tău de distribuție efectuează citiri.

Cum se va face facturarea dacă sunt client FUI?

Dacă ai fost preluat de ENGIE ca furnizor de ultimă instanță, vei primi prima factură prin poștă, iar începând cu a doua lună îți vei putea activa, în mod gratuit, factura pe e-mail.

Indexul se poate transmite utilizând codul de autocitire şi numărul de telefon dedicat, afişate în prima pagină a facturii.

Termenul scadent pentru realizarea plății este comunicat în factură. În cazul în care data scadentă este o zi nelucrătoare, termenul de plată va fi următoarea zi lucrătoare.

De asemenea, ai posibilitatea de a încheia oricând un contract de furnizare în piața liberă, cu oricare furnizor dorești.

Te ajutăm să ai o experiență de furnizare ușoară și eficientă!

Descoperă contul de client și aplicația mobilă MyENGIE cu ajutorul cărora vei putea:

  • să activezi factura pe e-mail;
  • să vizualizezi și să achiţi facturile;
  • să ai toate informațiile importante într-un singur loc.

Dacă, după ce ai vizionat filmul, mai dorești și alte informații, poți afla mai multe detalii aici.

Ce este și cum se emite factura de regularizare?

Factura de regularizare este emisă în baza indexului citit de către operatorul de distribuție. Aceasta conține diferența dintre consumul efectiv, înregistrat în perioada de regularizare menționată pe factură în baza indexului citit, și consumul estimat și facturat pentru aceeași perioadă. Dacă transmiți lunar indexul, diferențele dintre aceste două valori vor fi minime.

Cât de des se realizează regularizarea?

Regularizarea se realizează de fiecare dată când operatorul de distribuție citește indexul. Perioada regularizată este cea cuprinsă între două citiri consecutive ale indexului de către operatorul de distribuție.

Dacă, după ce ai vizionat filmul, mai dorești și alte informații, poți afla mai multe detalii aici.

Engie urmează să obțină licența de furnizare de biometan în România

“Proiect de decizie și raport privind acordarea licenţei pentru desfăşurarea activităţii de furnizare de biogaz/biometan, operatorului economic ENGIE ROMANIA S.A”. Aceasta este una dintre deciziile care ar urma să fie adoptată în viitoarea ședință a Comitetului de Reglementare al ANRE din 5 noiembrie.

Engie, companie activă în România mai ales pe segmentul de distribuție și furnizare de gaze naturale, și-a crescut prezența pe zona de producție de energie electrică din surse regenerabile, având acum un portofoliu de 211 MW cu țintă de 1.000 MW la orizontul anului 2030. dar se preocupă și de utilizarea așa numitelor “gaze verzi” în tranziția energetică, incusiv a biometanului.

În 2023, Engie și-a stabilit ca obiectiv să producă 10 TWh de biometan pe an în întreaga Europă. “O contribuție esențială la decarbonizarea gazului, care, împreună cu electronul, joacă un rol indispensabil în reușita tranziției energetice”, spunea compania.  În doar un an, Grupul și-a dublat deja capacitatea de biometan la aproximativ 1,2 TWh pe an.  Engie a achiziționat 7 noi unități producătoare de biogaz în Europa: patru noi fabrici în Anglia, două în Țările de Jos și una în Belgia, cel mai recent. “În paralel, Engie lucrează la îmbunătățirea performanțelor instalațiilor sale și la dezvoltarea unor inovații precum lichefierea biometanului – care vor fi implementate pe diferitele sale site-uri europene”, anunța compania luna trecută, atunci când a cumpărat o unitate în Belgia.

Oficialii Engie au tot vorbit despre viitoarea utilizare a biometanului în România, aceasta având avantajul că nu presupune nicio modificare a actualei infrastructuri de gaze naturale.

„În momentul de faţă avem o problemă de ezitări. Probabil am avut şi politica asta să aşteptăm şi să vedem ce se întâmplă, avem gaz natural, mai întâi să îl exploatăm pe acesta, să facem electrificarea, că biometanul şi hidrogenul o să vină mai târziu. Din păcate, trebuie să ne mişcăm în paralel pentru că, altfel, foarte multe fonduri europene sunt disponibile pentru tehnologii de genul biometan sau hidrogen astăzi. Şi dacă nu le iei astăzi, dacă aştepţi până mâine, până devine tehnologie dovedită, s-ar putea să fie prea târziu pentru acele subvenţii”, spunea la finalul lui februarie Cristian Buzan, deputy general manager la Engie România. El a afirmat că, pe baza evoluțiilor altor tehnologii din sectorul regenerabilelor din trecut, este posibil ca proiectele de hidrogen sau biometan, care acum nu sunt fezabile din punct de vedere economic, să devină.

„Întotdeauna a implicat un cost. Dacă ne uităm în 2009-2010, solarele costau de 11-12 ori mai mult, eolienele de 4-5 ori, bateriile nici nu existau. Tehnologia a avansat, costurile au scăzut. În momentul de faţă ne îndreptăm spre hidrogen, biometan. În momentul de faţă, din ce am studiat noi, nu există un business-case de sine stătător pentru aceste tehnologii, vorbim de scalabilitate, nu de proiecte-pilot, dar ele vor veni. Nu zic să punem dorinţa înaintea mijloacelor, ci pur şi simplu trebuie să lucrăm cu toţii, companii, guverne, populaţie, să mergem spre acest deziderat”.

DailyBusiness
Șoc la început de an! Uleiul și pâinea se scumpesc cu 10%, urmează carnea și lactatele!
Spynews
4 trucuri care te ajută să ai cel mai liniștitor somn. Cum să dormi bine și să te trezești mereu odihnit
Bzi.ro
Lidia Buble, experiență de coșmar în Vietnam! Ce a pățit când a comandat un cocktail
Fanatik.ro
CTP l-a luat la țintă pe David Popovici, după ce sportivul și-a luat bolid de 120.000 de euro: „Sunt uluit de micimea marelui vis pe care l-a avut”
Capital.ro
UE a dat ordin. România e obligată să aplice. Se inscripționează neapărat de la 1 ianuarie
Playtech.ro
Orașele din România în care taxele și impozitele scad până la 50%. Anunțul făcut de autorități
DailyBusiness
Ofertă imbatabilă. Cum arată garsonieră din România care a fost scoasă la vânzare cu prețul de 5.000 de euro
Adevarul
Soldații nord-coreeni din regiunea Kursk îi scot în ger pe localnici din propriile case. „Probabil pentru a evita atacurile cu drone”
wowbiz.ro
Doliu în lumea televiziunii din România! A murit cunoscutul astrolog Ingrid Baciu. Vestea i-a cutremurat pe cei care o cunoșteau: „Mult prea devreme a plecat dintre noi”
Spynews
DeSanto, noi declarații în scandalul cu Jador. Impresarul neagă toate acuzațiile care i se aduc: „Să se jure pe Biblie că nu și-a închis contul singur”
Spynews
Cine este Elisa, românca ucisă de soțul ei, în Italia. A împușcat-o pe femeie la opt luni de la nuntă
Evz.ro
Mari schimbări pentru șoferi. A început deja să curgă cu amenzi
Ego.ro
Anastasia Lazariuc, de nerecunoscut! Imaginile au ajuns pe internet
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Imagini copleșitoare cu Gigi Becali, în genunchi, de Bobotează
kanald.ro
Data se modifică. Când vor intra pe card pensiile din luna ianuarie 2025. Anunțul făcut de autorități
Cancan.ro
BREAKING! Cunoscutul bărbat de la noi A PARALIZAT! Trece prin momente cumplite: 5000 euro pe zi tratamentul
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Decizie pentru șoferi în UE. Vârsta după care NU mai poți conduce. Când se renunță la permis
StirileBZI
Cu cât vor crește facturile la curent și gaze în 2025. Ce anunț a făcut Ministerul Energiei
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
stirilekanald.ro
Bărbat înjunghiat după ce a dat „like” pe TikTok unei femei măritate! Soțul și-a ieșit din minți când a văzut totul pe contul parteneri sale
substantial.ro
Departamentul Apărării al SUA ajunge la un acord istoric cu veteranii LGBTQ+
MediaFlux
IMPOZIT pe PENSII în 2025. ANUNȚUL Casei de Pensii privind PENSIA MINIMĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cultura muncii în România: între sărbători legale și „cheful de muncă”