De ce să îngropi o coajă de lămâie în grădină. După ce vei afla acest truc magnific, nu vei mai arunca niciodată cojile de lămâie la întâmplare. Puțini sunt conștienți de proprietățile magice ale acestora.
Cojile de lămâie conțin nutrienți importanți, precum calciul, potasiul și fosforul, numai buni pentru sănătatea solului. Astfel, acestea ajută pământul din grădină să devină mai fertil și mai bogat în substanțe hrănitoare, ceea ce înseamnă că plantele vor crește mai puternice și mai viguroase.
Un alt motiv pentru care vei ajunge să îngropi cojile de lămâie în grădină este faptul că acestea te scapă de dăunători și de ciupercile care îți pot afecta plantele. Furnicile, melcii sau afidele nu suportă mirosul citricelor, iar substanțele naturale din coji pot preveni apariția fungilor în sol, scrie playtech.ro.
De asemenea, mai poți folosi cojile de lămâie și pentru curățarea diferitelor suprafețe din casă. Tot ce trebuie să faci este să amesteci aceste coji cu oțet și să le lași la macerat câteva zile. Soluția obținută este un detergent natural, excelent pentru îndepărtarea grăsimii și a murdăriei.
De asemenea, uleiurile esențiale din coaja de lămâie oferă un parfum plăcut și proaspăt. Pune câteva coji de lămâie pe calorifer sau fierbe-le în apă pentru a parfuma întreaga casă.
Coaja de lămâie mai poate fi folosită și ca scrub exfoliant pentru piele. Dă coaja prin răzătoare, adaugă zahăr șu puțin ulei de măsline. Această soluție hidratează pielea și o lasă netedă și catifelată.
Mai poți să adaugi cojile de lămâie în compostul din grădină. Ele accelerează procesul de descompunere și îmbunătățesc calitatea compostului final, fiind un fertilizant natural pentru sol. Pot fi folosite atât în grădină, cât și pentru plantele în ghiveci.