Mult apreciatul doctor Vlad Ciurea a vorbit despre efectele negative pe care aparatele electronice le pot avea asupra corpului nostru, în contextul în care trăim într-o eră a tehnologiei în care pericolele sunt la orice pas. Deși ne fac viața mai ușoară, aparatele electronice pot fi dăunătoare organismului, astfel că trebuie să le utilizăm cu precauție.
Vlad Ciurea a fost invitat în podcastul lui Cătălin Măruță și a vorbit despre modul în care aparatele electronice ne influențează viața și sănătatea într-un mod negativ. Întrebat dacă telefonul, pe care îl utilizăm atât de des, ne poate îmbolnăvi, neurochirurgul a spus că da, și chiar a oferit un exemplu de caz care l-a marcat.
Doctorul a prezentat cazul unui afacerist din Târgoviște care, prin prisma meseriei sale, trebuia să vorbească permanent la telefon. Ținând telefonul continuu la ureche, acesta a dezvoltat o tumoră cerebrală pe partea stângă a capului.
„Cătălin Măruță: Cât de nociv este telefonul pentru creier?
Vlad Ciurea: Total, dar este un rău necesar, ca și automobilul. Este la fel. Ca și căștile, ca și microfonul, ca și tot. Dar totul cu măsură. Este bine să folosim telefonul. Este bine, dar nu să vorbim ore și ore.
Am avut un caz, din Târgoviște, un domn super milionar, care încontinuu vorbind la telefon, mai multe pe stânga, cu dreapta scria. După vreo 12 ani de activități, construcții, nu știu ce, a venit la mine și zic: Ce s-a întâmplat? Dumneavoastră vorbiți pe telefon? Zice: da. Pe urechea stângă? Zice: Da.
Avea tumoră cerebrală pe partea stângă”, a spus Vlad Ciurea, în cadrul podcast-ului realizat de Cătălin Măruță.