Dr. Mihail Pautov recomandă ca oamenii să își ia o aplicație de meteo și să vadă când apune soarele. Cu 20 de minute înainte, să meargă într-un loc unde este și apă și să privească apusul.
„Un lucru simplu pe care pot să-l introduci în rutină zilnică ca să începi să te simți puțin mai bine este să te expui la apusul de soare. Și la răsărit, dar în special la apus.
Ce trebuie să faci este să te uiți, în ziua în care vrei să te expui, la aplicația Meteo de pe telefonul tău care îți arată la ce oră apune soarele și să te prezinți la fața locului, de preferat într-un loc deschis și mai de preferat într-un loc în care ai apă pentru că apa asta practic o să amplifice aceste culori prin refractarea lor în apă și să te prezinți într-un astfel de loc undeva cu 20 de minute înainte de apus și să vezi soarele cum apune. Acest lucru a fost asociat în multe studii”, a spus dr. Mihail Pautov, în mediul online.
Citește și: Ce se întâmplă în corp atunci când ești prea stresat. Semnalul de alarmă tras de medicul Mihail Pautov
Expunerea la apus de soare calmează sistemul nervos, scade nivelul de cortizol și reduce stresul. Acest obicei anunță creierul că ziua se încheie, pregătindu-l pentru relaxare și un somn odihnitor.
„Mecanismul încă nu este pe devin cunoscut, dar este presupus că această expunere la apus de soare, care este benefică și copiilor, apropo, calmează sistemul nervos. Această expunere la apus de soare anunță creierul că ziua se termină, că este cazul să te relaxezi.
Această expunere la apus de soare scade nivelul de cortizol, scade nivelul de stres și te pregătește pentru ceea ce ar urma să fie o noapte foarte odihnitoare. O să ți se facă somn la aproximativ câteva ore după această expunere la soare și este foarte important să respecți această senzație de somn și când ți se face somn să te culci.
Acesta poate să fie un obicei simplu dacă poți să-ți faci singur programul care să te facă să te simți mai bine. Expunere la apus de soare. Și atenție, este bun și pentru copii. Această expunere la apus pentru copii o să le inducă o stare mai ușoară de somn și o să-i determine să doarmă mai bine.
Și e important să rămâi acolo măcar o jumătate de oră pentru că tot secretul constă în aceste culori care se tot schimbă din acel portocaliu intens într-un portocaliu un pic mai închis în roz, după aceea într-un portocaliu intens închis. Toate aceste culori, toată această paletă de culori este cea care este responsabilă pentru această stare de bine care urmează după un apus la care tu te expui”, a mai precizat dr. Mihail Pautov.