Acționarii Transelectrica au respins în adunarea generală ordinară care a avut loc miercuri acordarea unor indemnizații lunare pentru șefi care ajungeau la 42.350 lei brut, alături de acordarea mai multor facilități precum bani pentru cazare și bani pentru transport. Economedia a scris anterior despre planurile companiei de a acorda membrilor consiliului de supraveghere aceste sume, duble față indemnizațiile de acum doi ani.
Astfel, acționarii au respins punctele de pe ordinea de zi care prevedeau acordarea următoarelor beneficii:
Acționarii au mai respins și un punct prin care reprezentantul Secretariatului General al Guvernului în Adunarea Generală a Acționarilor era împuternicit să semneze în numele companiei actele adiționale la contractele de mandat cu persoanele numite în calitate de membri ai Consiliului de Supraveghere, potrivit sursei citate.
”Am avut o analiză pe companiile de stat şi componenta de arierate, urmează ca doamna preşedinte a ANAF-ului să ne dea o situaţie detaliată şi nu vă ascund că după o analiză, pe urmă, în funcţie de unde funcţionează fiecare companie, la ce minister, împreună cu Ministrul Finanţelor, nu vom avea şi o abordare dacă sunt pierderi în ultimii cinci ani şi nu se vede nici o restructurare şi niciun plan de redresare a celor companii, de ce nu, părerea mea, că se poate intra în zona de insolvenţă şi să închidem aceste capitole, dacă de atâţia ani nu se poate”, a anunţat premierul.
Şeful Executivului a menţionat că România are nevoie de o reformă administrativ-teritorială cum are nevoie şi de o reformă bugetară şi de o reformă şi o analiză a companiilor de stat.
”Intrăm într-o altă eră. Dacă ne adaptăm ei, vom avea acest echilibru macroeconomic şi România se va putea dezvolta cel puţin în ritmul de anul trecut”, a mai spus Ciolacu.