Sporturi neobișnuite din ofertele agenţilor de pariuri

Rutina poate fi un factor al eficienței pentru că îți antrenează abilitățile de recunoaștere a tiparelor și implicit, te ajută să fii un parior mai bun.
Filip Stan
17 ian. 2025, 13:11
Sporturi neobișnuite din ofertele agenţilor de pariuri

În același timp, să epuizezi toate resursele mizând mereu pe aceleași sporturi poate ruina și experiența aceea distractivă pentru care ai început să plasezi aceste pariuri.

Așadar, în speranța că îți vom putea oferi o mână de ajutor, am selectat câteva sporturi neobișnuite sau întâlnite destul de rar, dar care se regăsesc în ofertele agenților de pariuri din România. Poți opta pentru ele atunci când simți că ai nevoie de o pauză de la fotbal, baschet sau tenis.

Bandy

La prima vedere, Bandy-ul poate fi foarte ușor confundat cu hocheiul, dar diferențele sunt substanțiale. În principal, jocul de Bandy are loc tot pe o suprafață de gheață, crosele sunt și ele în mâinile tuturor jucătorilor, dar în loc de pucul clasic din hochei, aici obiectul de interes este o minge rotundă denumită sugestiv Bandy.

O altă diferență elementară față de hochei este și dimensiunea terenului pe care are loc un meci de Bandy. Acesta are până la 110 metri lungime și până la 65 de metri lățime, similar unui stadion de fotbal. Deși nu sunt dovezi clare ale originii acestui sport, primul set de reguli oficiale a fost publicat în Anglia în 1882.

Ca un pont pentru cei care se hotărăsc să plaseze pariuri la evenimentele acestui sport, trebuie să menționăm faptul că cele mai bune țări care practică acest sport, dar care au înființat și ligi dedicate jocului de Bandy sunt Suedia și Rusia. Chiar dacă nu este un sport foarte cunoscut, conform datelor extrase din pagina de wiki a sportului, în prezent Bandy este jucat de peste 1 milion de jucători.

Primul meci internațional oficial a avut loc în 1891, între Bury Fen și Haarlemsche Hockey & Bandy din Olanda

Squash

Spre deosebire de Bandy, jocul de Squash este mult mai cunoscut la nivel internațional, dar nu și în rândul pariorilor din România. Fiind un sport de rachetă, el este jucat de cele mai multe ori în interior, pe un teren special unde adversarii sunt reprezentați de obicei de echipe de câte unul sau doi jucători.

Aceștia lovesc alternativ o minge de cauciuc obținând puncte dacă aceasta aterizează în ținte fixe ale terenului.Deși regulile oficiale au fost stabilite relativ recent în anul 1920, Squash-ul a fost jucat pentru prima dată în 1839, în Anglia, elevii de la Harrow School fiind părinții fondatori ai sportului.

185 practică oficial jocul de Squash, locurile unde este promovat și jucat intens fiind Marea Britanie, India, Australia, Pakistan și Egipt.

Jocul de Squash și-a primit numele pe care îl poartă mingea cu care se joacă acest joc. Datorită proprietăților sale fizice, aceasta tinde să se turtească la fiecare lovitură, termenul de “Squash” fiind astfel mai mult decât potrivit pentru numele care i-a fost dat.

Iată câteva particularități despre jocul de Squash care te va face să privești acest sport cu mai mult respect:

  • În cele peste 185 de țări care au recunoscut Squash ca fiind un sport internațional sunt activi peste 20 de milioane de jucători.
  • Peste 98% dintre toți jucătorii de Squash au absolvit un program de studii superioare.
  • Jocul de Squash a devenit unul dintre sporturile care oferă un avantaj considerabil candidaților care își doresc să se înscrie pentru burse la anumite colegii din străinătate.

Bowls

Bowls este în general cunoscut și sub numele de “lawn bowls”, dar în rândul pasionaților de sport din România îl vei mai găsi menționat în discuțiile despre curling. Acest lucru se întâmplă datorită stilului său de joc în care principiul este unul cât se poate de asemănător, doar că rundele au loc pe un teren cu iarbă, iar mingile nu ar trebui să alunece, ci să se rostogolească până la punctul dorit.

Similar jocului de curling, jocul de Bowls poate fi jucat atât între echipe de un singur jucător, dar și echipe de mai mulți jucători. Jocul de bowls este mult mai vechi decât cele menționate până acum în paragrafele anterioare, el fiind jucat pentru prima dată în secolul 13.

Așadar, dacă ești interesat să înveți care sunt regulile unui sport nou, cele mai mari șanse ai ca analiștii betbrain.ro să fi discutat deja despre câteva aspecte legate de acest sport, el fiind cel mai jucat dintre cele menționate în acest articol.

Reguli de joc

  • Jocul are loc pe suprafață plană, dreptunghiulară, denumită tehnic “green”. Acesta măsoară între 31 și 40 de metri lungime.
  • Datorită suprafeței reduse, întreg terenul este împărțit în “rinks” sau rânduri, ceea ce permite jocul simultan.
  • Bowls sunt bilele asimetrice pe care jucătorii trebuie să le rostogolească pe traiectorii curbate. Foarte important de știut este că fiecare bowl are o parte mai grea, ceea ce îl face foarte dificil de controlat.
  • Scopul jocului este de a atinge ținta din capătul terenului, denumită “jack”. Această bilă poate fi de culoare galbenă sau albă, iar în general este de dimensiuni mai mici.

Curiozități: Regele James a fost un mare fan al Bowls-ului. Acesta chiar a criticat sporturi precum fotbalul sau golful în favoare celui de Bowls.

Mai mult decât atât, jocul de Bowls este considerat și a fi un clasic joc antic egiptean, care ar putea data chiar din anul 5000 înainte de Hristos.

Ce Sport Alegi?

Acestea fiind spuse, care este sportul pe care consideri că îl vei putea stăpâni cel puțin la fel de bine precum stăpânești cunoștințele necesare din fotbal, tenis sau baschet? Iar având în vedere circumstanțele, consideri că unul dintre sporturile menționate în acest articol are vreo șansă de a deveni un favorit printre pariorii din România?

DailyBusiness
Capcanele contractelor prin telefon. Cum îți poți pierde banii și liniștea în doar câteva minute!
Spynews
Poliția a reținut primul suspect în cazul crimei de la Bragadiru. Bărbatul este originar din Egipt
Bzi.ro
Probleme mari pentru Delia Matache în vacanța din Asia! Ce a pățit artista
Fanatik.ro
Sucul care nu te lasă să îmbătrânești. Este bogat în colagen și i se mai spune și ”aurul mov al frumuseții”
Capital.ro
Schimbare permis auto 2025. Vor fi refuzați. Avertisment pentru șoferii care au doar bani cash la ei
Playtech.ro
Noroc uriaș pentru o singură zodie în următorii 10 ani. Schimbările apar chiar din februarie 2025 în viața acestor nativi
DailyBusiness
10.000 de lei cadou pentru românii care stau la casă! Cum poți primi banii cu un simplu dosar
Adevarul
O jucătoare de tenis, numită „pramatie” de comentator după ce le-a arătat fundul spectatorilor la Australian Open
wowbiz.ro
Catinca Roman și fiica ei, Călina, concurente la Asia Express 2025! Cele două participă împreuna în sezonul 8
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
Spynews
Cine este nașa fiicei Iustinei Loghin și a lui Cornel Luchian de la Insula iubirii. Ce relație apropiată este între ei: “Plină de iubire”
Evz.ro
Oamenii care iau foc din senin. Tot mai multe cazuri bizare înfiorează lumea
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
kanald.ro
Doliu în România. O cunoscută astroloagă s-a stins din viață
Cancan.ro
După Ingrid Baciu, România mai pierde încă un astrolog. A murit după o luptă grea cu cancerul
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Decizia lui Călin Georgescu. Anunțul oficial al avocatei sale după verdictul ȊCCJ
StirileBZI
Ce se întâmplă cu prețurile la energie dacă va fi prelungită plafonarea și după data de 1 aprilie 2025
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
stirilekanald.ro
Cine e suspectul reținut în cazul crimei de la Bragadiru. Cum a fost ucisă Marina și ascunsă în cimitirul de mașini
substantial.ro
Nicușor Dan își pregătește campania prezidențială cu un buget estimat de 2-3 milioane euro
MediaFlux
AMENZI de 27.000 de lei pentru români! Ce documente se depun pentru a scăpa de contravenție
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Umbra lui Elon Musk deasupra democrației europene: ”susține extrema dreaptă în toată Europa” – afirmă Olaf Scholz