Aparatul din casă care te lasă fără bani. Fierul de călcat are un consum mediu de 2.000-2.500 de wați pe oră şi funcționează la temperaturi ridicate pentru a elimina cutele din haine. Acest proces necesită o cantitate mare de energie electrică, mai ales dacă aparatul este folosit perioade îndelungate. În plus, modelele mai vechi sau cele fără funcții moderne de economisire a energiei consumă constant curent în timpul utilizării.
Citeşte şi: Electrocasnicele pe care neapărat să le scoți din priză seara, înainte de culcare. Ele consumă multă energie
De exemplu, un fier de călcat clasic poate consuma între 2.000 și 2.500 de wați, iar dacă este folosit mai mult de o oră poate ajunge la un consum de energie semnificativ. Comparativ, un televizor consumă între 100 și 200 de wați pe oră, ceea ce înseamnă că fierul de călcat poate consuma cât echivalentul a 20 de televizoare deschise simultan, scrie CSID. Din acest motiv, utilizarea fierului de călcat de mai multe ori pe săptămână poate creşte semnificativ factura la energie electrică!
Citeşte şi: Mare atenție! Ce electrocasnice să nu conectați niciodată la aceeași priză. Riscați să produceți un incendiu
Pentru a economisi energie atunci când folosești fierul de călcat trebuie să ţii cont de anumite lucruri, Astfel, este recoamndat să alegi un model eficient energetic, dotat cu funcții precum oprirea automată sau economisirea energiei, care consumă mai puțin curent și se încălzesc rapid. De asemenea, strânge mai multe haine și calcă-le într-o singură sesiune pentru a reduce timpul de funcționare a aparatului. Reglează temperatura corectă pentru fiecare tip de țesătură. În fine, accesorii precum spray-urile pentru călcare sau folii speciale pentru masa de călcat pot face procesul mai rapid și mai eficient din punct de vedere al consumului energetic.