Farmec îşi va concentra producţia într-o nouă unitate modernă, situată în comuna Apahida. Investiția include un complex industrial modern, care va cuprinde atât hale de producție, depozite și spații administrative, cât și facilități tehnice și verzi. Printre principalele funcțiuni ale noii unități se numără: clădire administrativă (birouri), hale pentru depozitarea produselor finite și materiei prime, secții pentru producția de decapanți și lacuri, laboratoare, vestiare și alte facilități tehnice, sisteme pentru tratarea apelor uzate și depozite suplimentare pentru substanțe. Vechea locație din Cluj-Napoca va fi transformată într-un centru administrativ.
Citeşte şi: Anunţ de ultimă oră despre banii românilor. Ce se întâmplă cu plăţile cash
CSC FARMEC SA, proprietarul lotului situat in Loc. Dezmir, Com. Apahida, Str. Cantonului nr. 3-5 a solicitat elaborarea P.U.Z. pentru realizarea unui complex industrial, clădiri administrative și anexe. Suprafața totală a terenului este de 53.336 mp, informează Ziua de Cluj. Potrivit documentației, terenul se situează în partea vestica a comunei Apahida, în localitatea Dezmir, pe str. Cantonului, cale de acces, prelungire a străzii Cantonului din Cluj Napoca.
Proiectul ce constă în amenajarea unui COMPLEX INDUSTRIAL FARMEC in Dezmir – Apahida va conține următoarele obiective/funcțiuni:
1. clădire administrativă – pavilion birouri – C1
2. hală depozitare produs finit – C2
3. deposit ambalaje – materie primă – C3
4. hală productie – C4
5. corp tehnic, vestiare, laboratoare – C5
6. secție decapanti / lacuri – C6
7. secție detartrant – C7
8. hală depozitare existent – C8
9. casă portar – C9
10. rezervoare – C10-C14
11. stație epurare – C15
12. case pompe – C16 – C17
13. bazin de retenție – C18
14. platforme rezervoare depozitare alcool C19 – C20
15. parcare supraterană
16. accese auto, alei pietonale și spații verzi
Compania îşi propune relocarea întregii producţii în satul Dezmir din comuna Apahida, unitatea din Cluj-Napoca urmând să funcţioneze ca spaţiu de birouri (clădire administrativă). Investiţia este estimată la peste 40 milioane de euro, dintre care 16 milioane de euro urmează să fie alocate echipamentelor. Construcţia noii unităţi este estimată să dureze aproximativ trei ani. Investiţia va genera creşterea creșterea capacității de producție cu până la 100%, ceea ce va duce la crearea a aproximativ 100 de noi locuri de muncă.