Băsescu a promulgat Legea de aprobare a OUG privind dezvoltarea zonei Delta Dunării

Preşedintele Traian Băsescu a semnat marţi decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 127/2010 pentru adoptarea unor măsuri destinate dezvoltării economico-sociale a zonei Delta Dunării.
Romania TV
02 iul. 2013, 11:52
Băsescu a promulgat Legea de aprobare a OUG privind dezvoltarea zonei Delta Dunării

Pe 26 iunie, plenul Camerei Deputaţilor a aprobat cererea de reexaminare transmisă de preşedintele Traian Băsescu în ceea ce priveşte modificarea ordonanţei nr. 127/2010 pentru adoptarea unor măsuri destinate dezvoltării economico-sociale a zonei Delta Dunării, care eliminase prevederea potrivit căreia vânătoarea în Deltă constituie contravenţie.

Potrivit raportului comun al Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic şi Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, persoanele fizice cu domiciliul în localităţile din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării au dreptul de a pescui pentru consumul familial în perioada 2 martie – 29 noiembrie, cu unelte proprii, constând din maximum două lansete sau două undiţe şi două vintire, iar în perioada 30 noiembrie – 1 martie este permisă utilizarea a maximum două lansete sau două undiţe şi două vintire sau două setci, în baza unui permis nominal obţinut de către respectiva persoană fizică în condiţiile legii fără plata vreunei taxe şi cu obligativitatea respectării legislaţiei privind pescuitul.

De asemenea, pescuitul sturionilor în alt scop decât cel ştiinţific sau pentru producerea materialului biologic pentru repopulare şi acvacultură este interzis, iar desfăşurarea activităţilor de vânătoare pe teritoriul rezervaţiei este interzisă şi constituie infracţiune de braconaj şi este sancţionată potrivit legii.

În cererea de reexaminare, preşedintele atrăgea atenţia asupra faptului că „prevederea potrivit căreia desfăşurarea activităţilor de vânătoare pe teritoriul rezervaţiei constituie contravenţie este abrogată, drept consecinţă, vânătoarea în rezervaţie este dezincriminată, aceasta nemaifiind o faptă care să constituie contravenţie”‘.

De asemenea, preşedintele a mai arătat că la art.1 al legii se prevede introducerea sintagmei „vânătorii raţional reglementată” printre activităţile care se pot desfăşura pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Şeful statului a evidenţiat în cererea sa că „o asemenea practică, fără o reglementare şi limitare strictă, poate avea drept consecinţă punerea în pericol a existenţei speciilor şi habitatelor protejate” şi, prin urmare, a solicitat revenirea la textul iniţial, de sancţionare a desfăşurării activităţilor de vânătoare pe teritoriul rezervaţiei.

 

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Afacerea cu care doi frați din Bihor au dat lovitura. Un litru poate costa și 200 de lei
Capital.ro
UE a dat ordin. România va impune interdicție. Românii care au interzis în tren
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, cea mai fierbinte apariție! Soția lui Bănică a arătat chiar TOT fără inhibiții
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Cum faci pereții lună în câteva minute. Soluția o faci în casă, costă cât o bere
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Pensia cu care trăiește Nelu Vlad! Solistul piesei „Se mărită Mona mea” are o carieră de peste 4 decenii
Capital.ro
Adio, maestre! Legendarul cântăreţ s-a stins din viaţă: Vei intra în istorie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Ungaria Blochează Declarația UE privind Alegerile Controversate din Venezuela
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?