Micii de struț, mai căutați decât carnea de porc. Cât costă noua delicatesă a românilor, afacerea de familie are multe comenzi

Carnea de struț a devenit din ce în ce mai cerută de gurmanzii care caută alternative sănătoase la produsele tradiționale din carne de porc. Cu un conținut scăzut de colesterol și o valoare nutrițională ridicată, carnea de struț este o alegere din ce în ce mai apreciată în România, iar micii de struț, un produs inovativ, sunt foarte apreeciați.
Irina Dumitrescu
01 feb. 2025, 12:11
Micii de struț, mai căutați decât carnea de porc. Cât costă noua delicatesă a românilor, afacerea de familie are multe comenzi
sursa foto: Revista Ferma

Familia Ioan și Anca Fărcașiu, proprietarii brandului „Ograda cu Struți”, nu doar că produce și procesează carne de struț, dar a venit și cu idei noi, cum ar fi micii din carne de struț, care combină sănătatea cu tradiția culinară românească.

Micii de struț, noua delicatesă de pe mesele românilor

Afacerea familiei Fărcașiu a început acum 15 ani și a crescut rapid. Deși carnea de porc este adesea nelipsită de pe mesele românilor, cei care doresc să adopte o dietă mai sănătoasă au ales carnea de struț ca alternativă, fiind folosită în preparate tradiționale precum sarmale, pastramă sau mici. Un kilogram de carne de struț costă aproximativ 160 de lei, iar cererea pentru aceste produse este în continuă creștere.

„Românii tind să devină tot mai atenţi la ceea ce mănâncă, punând accentul pe sănătate”, a declarat Ioan Fărcaşiu, proprietarul fermei de struţi de la periferia Sebeşului, judeţul Alba, pentru Revista Ferma.

Din carnea de struţ, cu o textură fină şi valoare nutritivă ridicată, sunt produse file-uri şi steak-uri potrivite pentru grătar sau cuptor. Totuşi, micii din carne de struţ sunt vedetele pentru consumatorii care îşi doresc un preparat sănătos, dar cu un gust autentic şi uşor de integrat în mesele tradiţionale.

Citește și Doi români au dat lovitura cu o afacere la care nu mulți s-ar gândi! Struți africani la Bacău, ferma care atrage zeci de turiști în fiecare zi. ”Telefonul sună încontinuu”

Carnea procesată de familia Fărcașiu ajunge la consumatori direct din fermă, prin băcănii sau online, iar livrările sunt efectuate în termen de 48 de ore. Inițial, piața de desfacere era axată pe export, în special în Germania, Franța și Italia, însă cererea internă a crescut semnificativ.

Un alt avantaj al creșterii struților – este o metodă de producție sustenabilă. Struțul, o pasăre care ajunge la o greutate de aproximativ 100 kg la un an, furnizează aproximativ 30 de kilograme de carne și o serie de alte produse valoroase, precum pielea și penele.

Hrana struților este compusă în mare parte din iarbă, fân, lucernă și cereale, iar procesul de sacrificare se realizează într-un abator modern specializat, înființat de familia Fărcașiu cu o investiție de 350.000 de euro.

Ferma românilor este acum cea mai mare din România, având în prezent peste o sută de struți, și continuă să se dezvolte. Totuși, capacitatea abatorului rămâne subutilizată, având în vedere că numărul struților din România nu este suficient pentru a satisface cererea internă. Dar familia Fărcașiu continuă să aducă noi produse pe piață, demonstrând că friptura de struț este o alegere sănătoasă și delicioasă.

Vezi și Spune-mi ce gătești ca să-ți zic ce tip de carne de porc îți trebuie. Recomandări direct de la experți!

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Harta oficială a drumurilor pe care se montează 400 de radare fixe. E bine de știut înainte să pleci la drum
Capital.ro
Se pune impozit după deces și înmormântare. Românii au datorie la ANAF, plus taxă notarială
Playtech.ro
Se construiește un Drum Expres pentru București. Șoseaua va avea 4 benzi de circulație, când trebuie să fie gata
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Țara-fantomă care a existat doar 5 zile, unde românii sunt priviți cu suspiciune. „Rusia e sora noastră”
wowbiz.ro
A murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Criminalul invizibil, moștenirea lăsată umanității. Cum ne afectează deciziile din anii '80
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un tânăr a ars de viu și alți doi se zbat între viață și moarte, după ce mașina în care se aflau s-a izbit puternic de un TIR, în Caraș-Severin
Cancan.ro
CAUZA morții Julietei Szönyi. Sora actriței din 'Toate pânzele sus' face dezvăluiri tulburătoare
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Anunț dureros despre Elena Udrea chiar în Vinerea Patimilor. Vestea cruntă confirmată de avocatul ei
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Dragoș Cristescu a murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Ce este interzis în Sâmbătă Mare. Ziua tăcerii și a vegherii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Am întrebat ChatGPT ce rețetă de cozonac îmi recomandă de Paște. Iată „secretul” cozonacului perfect, potrivit algoritmilor AI