Colecționarii caută din ce în ce mai mult bancnotele românești în ediție limitată. Astfel, cei care le dețin se pot îmbogăți peste noapte, profitând de faptul că pasionații sunt dispuși să scoată sume mari din buzunari pentru a le adăuga în colecții. Însă, nu doar acest tip de bancnote este foarte căutat, ci și banii scoși din uz. Colecționarii sunt dispuși să dea sume mari pentru a intra în posesia lor. Recent, într-un anunț pe un site dedicat vânzării de obiecte a atras atenția pasionaților de numismatică.
Citește și: Dacă o mai ai în casă, te poate îmbogăți. Cu cât se vinde bancnota cu chipul lui Mihai Eminescu
Colecționarii sunt la mare căutare de monede vechi, iar anunțurile de pe site-urile și plaformele de vânzări din România se înmulțesc pe zi ce trece. Monedele vechi, păstrate cu sfințenie, sunt acum extrem de căutate de colecționarii din țară, dar și din alte țări din Europa și pot aduce câștiguri mari. Pasionații publică pe site-urile de vânzări și pe rețelele de socializare anunțuri prin care își manifestă interesul față de anumite monede sau bancnote vechi. Acest fenomen a căpătat tot mai mare amploare în ultimii ani, bancnotele și monedele vechi ajungând să se vândă la prețuri piperate, mai ales pentru faptul că marii colecționari sunt dispuși să plătească o avere pentru a și le putea adăuga la colecție.
Recent, un anunț de pe un site a atras atenția pasionaților de numismatică. Mai exact, un bucureștean a anunțat că vinde o bancnotă valoroasă, fiind vorba de cea de 100 de lei aniversară, ocazionată de centenarul de la Marea Unire. Pentru o singură bancnotă, bărbatul cere 480 de euro sau 2.200 de lei.
„Doar acum 480 euro una sau 1.600 euro toate“, a spus acesta.
Potrivit anunțului, bărbatul deține trei astfel de bancnote.
„Avers: în partea dreaptă portretele regelui Ferdinand I și reginei Maria; dedesubt, pe două rânduri, numele acestora și anii de viață, respectiv «Regele Ferdinand I 1865 – 1927» și «Regina Maria 1875 – 1938». În zona centrală, o imagine de la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918. Tot pe avers mai sunt imprimate: stema României, în stânga sus, denumirea băncii centrale, «Banca Națională a României», pe orizontală sus, iar dedesubtul acesteia, medalionul cu sigla BNR și, mai jos, anii «1918 – 2018».
Valoarea nominală este înscrisă de patru ori, după cum urmează: în stânga jos, pe orizontală, în cifre, «100»; în partea centrală jos, în litere, pe două rânduri «lei una sută»; în dreapta jos, pe verticală, în litere, «una sută lei» și în dreapta sus, pe verticală, în cifre, «100». Semnăturile guvernatorului și casierului central sunt imprimate în partea centrală, deasupra valorii nominale în litere“, se arată în anunțul de pe OLX.
Citește și: Bancnota din România care te îmbogăţește pe LOC. A fost lansată recent de BNR și valorează o avere