Trucul simplu prin care poţi să deblochezi căruciorul de cumpărături fără monedă. Sfatul care te scapă de multe bătăi de cap în weekend

Trucul simplu prin care poți să deblochezi căruciorul de cumpărături fără monedă. Ai nevoie de un simplu obiect, pe care îl porți mereu cu tine
Filip Stan
14 feb. 2025, 18:38
Trucul simplu prin care poţi să deblochezi căruciorul de cumpărături fără monedă. Sfatul care te scapă de multe bătăi de cap în weekend

Căruciorul de cumpărături urmează să fie folosite cu telefonul, într-o schimbare care va revoluționa lumea cumpărăturilor. Până atunci însă, cumpărăturile pot fi uneori o adevărată aventură, iar una dintre cele mai frustrante situații întâmpinate de clienți este aceea de a ajunge la căruciorul de cumpărături doar pentru a descoperi că nu au moneda necesară pentru a-l debloca. Există un truc simplu care te poate ajuta să eviți această situație, având la îndemână un obiect pe care îl porți mereu cu tine.

Unul dintre cele mai neplăcute lucruri care ţi se pot întâmpla în faţa unui supermarket este să nu ai la îndemână jetonul pentru deblocarea căruciorului de cumpărături sau o monedă de 50 de bani, care te-ar putea salva.

Cărucioarele de cumpărături vor fi folosite cu telefonul, începând cu 2025. Inovația tehnologică va revoluționa lumea cumpărăturilor

Dacă obiectivul tău este să cumperi multe produse sau bunuri de mari dimensiuni, nu poţi intra în supermarket fără un cărucior, iar varianta cu două coşuri de mână nu este cea mai bună, mai ales dacă vei achiziţiona produse voluminoase şi grele.

Te poţi gândi să scoţi de la bancomat câţiva lei, însă automatul bancar eliberează doar bancnote. Ce faci în această situaţie? Iată cel mai bun truc la care oricine poate apela, în această circumstanţă!

Cum deblochezi rapid căruciorul de cumpărături

Dacă te afli în faţa cărucioarelor de cumpărături, dar nu ai la dispoziţie un jeton pentru deblocare sau o monedă de 50 de bani, iată care este cea mai bună soluţie!

Ai la tine un rând de chei? Perfect! Tot ce trebuie să faci este să te foloseşti de una dintre aceste chei. Desfă cheia de pe inel şi pune-o cu capătul rotund în sistemul pentru deblocare al căruciorului. Acum ai reuşit rapid să îl deblochezi!

Ca să nu ai parte de surprize neplăcute, atunci când ajungi acasă, cel mai important este ca la finalul cumpărăturilor să scoţi cheia din cărucior!

Căruciorul de cumpărături va fi deblocat cu telefon pe viitor

În acest an, vor apărea cărucioare inteligente în supermarketuri, care vor face cumpărăturile mai ușoare pentru clienți. Ele vor putea fi folosite cu telefonul și, fiind echipate cu tehnologie avansată, vor lua, probabil, rolul casierilor.

Cărucioarele din metal, care funcționează cu monede, pe care le avem în prezent, vor dispărea, cel mai probabil începând cu anul 2025. În locul acestora vor fi noi cărucioare, echipate cu tehnologie de ultimă generație, coduri QR și tehnologie NFC care să permită o altă interacțiune între client și magazin.

Începând din această vară, oamenii vor putea să deblocheze și să utilizeze cărucioarele cu telefonul mobil, fapt ce elimină efortul de a găsi o monedă care să se potrivească pentru coșul de cumpărături și chiar efortul de a le scana la casă, acestea urmând să fie scanate automat. Astfel, pot dispărea cozile la casa de marcat și procesul de cumpărături va fi unul mult mai simplu.

Ghidul cumpărăturilor inteligente. 10 trucuri ca să cheltuiești mai puțin la supermarket

Ce mai iei cu 100 de lei din supermarket?” – este o întrebare retorică, pe care mulți dintre noi o aud în jurul lor. Iar răspunsul este unul dezolant. Cu 100 de lei poți lua maximum alimente de consumat o singură zi de o familie formată din trei membri. Și vorbim despre o masă sărăcăcioasă.

Există, însă, câteva trucuri pe care, dacă le respectăm, putem face economii importante fără să facem rabat de la calitate. Iar la sfârșit de lună, dacă tragem linie, vom vedea clar că am reușit să economisim.

Iată cele 10 trucuri care te ajută să faci cumpărături inteligente și să economisești, propuse de houzz.fr.

1. Fă o listă de cumpărături

Planificarea cumpărăturilor este cea mai bună metodă pentru a evita capcanele achizițiilor impulsive. Cu condiția să fii disciplinat și să respecți lista. Ține la îndemână, în bucătărie, o agendă pe care să-ți notezi lucrurile care-ți lipsesc pe măsură ce te lovești de lipsa lor.

Sfat: În prezent există aplicații mobile care te ajută să creezi lista de cumpărături în funcție de meniul săptămânii.

2. Fă inventarul dulapurilor

Înainte de a merge la cumpărături și de a crea lista, fă un inventar și încearcă să compui meniuri folosind alimentele care stau de ceva vreme în dulapuri, frigider și congelator. Acest lucru te va ajuta să faci ordine, să arunci produsele expirate, să eviți cumpărăturile inutile și, în final, să economisești.

Citeste si Ce a găsit un român în parcarea unui supermarket. A mers imediat la poliție, iar acum toată lumea îl laudă: „Tot respectul”

3. Lasă copiii acasă

Cei mici sunt extrem de influențabili în materie de marketing. De îndată ce văd un produs dintr-o reclamă sau o jucărie reprezentând un personaj din desene animate, începe coșmarul pentru părinți. Dacă ai posibilitatea, mergi la cumpărături singur.

Dacă copiii sunt suficient de mari, invită-i să participe la „planul economic”! Întreabă-i ce doresc să adauge pe lista de cumpărături, prevenindu-i că nu va exista „bonus” odată ce ajungeți în magazin. La cumpărături, implică-i rugându-i să găsească produsele pe rafturi și nu uita să îi feliciți dacă sunt cuminți!

4. Mergi la cumpărături cu stomacul plin

Pentru a evita tentația, mergi la supermarket cu stomacul plin. Studii realizate în Statele Unite au arătat că cheltuielile pot crește cu 30% atunci când o persoană este flămândă și că tendința este de a alege produse mai puțin sănătoase. Acest truc te va ajuta să eviți cumpărăturile inutile.

5. Consumă produse locale și de sezon

Alimentele produse local și în funcție de sezon sunt mai ieftine de produs și de distribuit, așadar mai ieftine de achiziționat. Însă nu este singurul argument în favoarea lor. Aceste alimente sunt și mai prietenoase cu mediul, permit sprijinirea economiei locale, sunt mai gustoase și mai sănătoase, deoarece produsele culese la maturitate conțin mai puțini aditivi.

Dacă ai ocazia, cumpără produse proaspete din piața orașului sau direct de la fermierul din zonă. Evitând marile magazine, vei economisi bani!

6. Cumpără produse la vrac sau en gros

Vânzarea la vrac revine în forță în supermarketuri, ceea ce permite consumatorilor să cumpere exact cantitatea de care au nevoie. Pe lângă faptul că este economică, vânzarea la vrac este ecologică, deoarece elimină ambalajul și limitează risipa.

Poți achiziționa, de asemenea, produse de uz zilnic en gros (apă, hârtie igienică etc.). Magazinele fac adesea reduceri la acest tip de format.

7. Fii fidel, dar vigilent

Magazinele investesc mult în programele de fidelizare pentru a-și determina clienții să le calce pragul cât mai des și, dacă se poate, să nu calce la fel de des pragul concurenței. Dacă frecventezi același magazin în mod regulat, poate fi avantajos să folosești cardurile de fidelitate.

Însă atenție la capcane! Campaniile de promoții pentru clienții fideli pot stimula achizițiile. Nu uita să compari prețurile: uneori, oferta magazinului pe care-l frecventezi este mai puțin atractivă decât cea a unui competitor.

Citeste si E sau nu permis să deschizi sau să consumi produse la supermarket înainte de a le plăti? Ce se poate întâmpla în astfel de situații

8. Nu te lăsa păcălit

Este, probabil, cea mai veche strategie comercială din lume: produsele cele mai scumpe sunt la nivelul ochilor, la fel cum dulciurile sunt la nivelul copiilor! Așadar, nu ezita să scanezi rafturile de sus și de jos și să compari mereu prețurile.

Nu trece cu vederea prețul per kilogram scris pe etichete. Rafturile de capăt sunt, de asemenea, zone strategice, destinate cumpărătorilor grăbiți care nu își iau timp să compare prețurile. În zona caselor, tentația este la maximum, locul unde achizițiile impulsive sunt la ordinea zilei.

9. Evită cumpărăturile online

Aproape toate lanțurile mari oferă acum cumpărături online. Însă studii recente arată că achizițiile online costă, în medie, cu 13,4% mai mult decât în supermarketul fizic.

Gestionarea unui supermarket online include multe cheltuieli: spațiu de depozitare, forță de muncă pentru pregătirea și livrarea comenzilor, administrarea site-ului… Iar, inevitabil, clientul plătește: produsele online sunt puțin mai scumpe decât în magazin.

10. Alege plata cu numerar

Un studiu recent arată că cheltuim cu aproximativ 20% mai puțin când plătim în numerar. Acest lucru se explică prin faptul că ne controlăm mai bine banii atunci când îi vedem în fața ochilor, ceea ce nu se întâmplă cu cardurile de credit.

Pentru a pune în practică acest sistem, trebuie mai întâi să aloci o sumă săptămânală pentru cumpărături, în funcție de cheltuielile obișnuite și obiectivul bugetar. Lasă cardurile acasă!

DailyBusiness
Poți fi concediat chiar și în concediu medical? Ce spune noul Cod al Muncii 2025
Spynews
Cu cine seamănă băiețeul Cristinei Cioran! Vedeta a devenit mamă pentru a doua oară cu puțin timp în urmă 
Bzi.ro
Lora a fost dată afară de la Antena 1 pe ușa din dos! Vedeta a fost umilită în ultimul hal!
Fanatik.ro
Traseul din România pe care trebuie să-l faci măcar o dată în viață. Este spectaculos, nu e nevoie de antrenament sau echipament special, doar de ochi și suflet. O să rămâi fără cuvinte
Capital.ro
Doliu în televiziune. A murit cel mai iubit actor. Toată lumea l-a văzut la TV
Playtech.ro
Ce trebuie să faci de fiecare dată înainte de a introduce cardul bancar într-un bancomat. Gestul simplu care te poate feri de fraude
DailyBusiness
Dani Oțil dă lovitura cu o nouă afacere, în 2025. Cât costă un abonament la studioul său de yoga și pilates
Adevarul
Ţara care foloseşte cele mai multe fusuri orare din lume, 12, se află în Europa. Indiciu: nu este Rusia
wowbiz.ro
Victor Dorobanțu, roman care joacă în “Wednesday", vorbește în premieră despre iubita sa: “M-a abordat ea pe mine, pe social media”. Cum sărbătoresc de Ziua Îndrăgostiților
Spynews
Ce ținute poartă Alexandru Papadopol și Cristiana Luca la nunta lor! Actorul și soția lui, doi miri relaxați! | PAPARAZZI
Spynews
Locul din Europa în care a fost descoperit cel mai mare lac termal subteran din lume. Se află într-o peșteră și arată incredibil | FOTO
Evz.ro
Bani în plus pentru acești români. Statul a decis să-i ajute
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Vicecampioana olimpică și-a arătat tatuajele și piercing-ul dintr-o zonă delicată
kanald.ro
Cresc pensiile în România! Despre ce sumă este vorba,  când va avea loc majorarea și cine sunt beneficiarii
Cancan.ro
Prințul William, în doliu! A MURIT de cancer la doar 47 de ani 😢
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Avocata lui Călin Georgescu aruncă bomba: Decizia CCR nu are valoare oficială!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cristi Borcea, pe lista de cuceriri a lui Laurette! „Se supără soția lui”
stirilekanald.ro
Cum se traduce numele lui Donald Trump în română? Incredibil ce poate să însemne! Așa se explică multe
substantial.ro
Întâlnire importantă între miniștrii apărării din România și Ucraina la Conferința de la Munchen
MediaFlux
SE DAU 15.000 de lei de FAMILIE! PRIMUL VENIT, PRIMUL SERVIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cea mai bună femeie chef închide brusc restaurantul său de două stele Michelin