Adina Alberts, despre otrava din alimentul de bază pe care îl mănâncă zilnic românii

Adina Alberts spune că un român mănăncă anual 100 kg de pâine „otrăvită”, noi fiind cei mai mari consumatori de pâine din Europa, consumând aproape o pâine pe zi. Ceea ce face din acest produs banal un pericol pentru sănătate sunt ingredientele sale. 
Filip Stan
03 feb. 2025, 19:07
Adina Alberts, despre otrava din alimentul de bază pe care îl mănâncă zilnic românii

Dr. Adina Alberts, semnal de alarmă în legătură cu pâinea din comerţ. Conform medicului, pâinea ”otrăvită” poate conține agenți de înălbire precum Clorul, Peroxidul de acetonă sau Peroxid de benzoil.

Adina Alberts, despre băutura care hidratează de şapte ori mai bine ca apa

Dr. Adina Alberts avertizează că mai mult de o tremie din pâinea din comerț este făcută din materie primă “îmbogățită” cu aditivi, emulgatori, acidifianți și agenți de înălbire precum Clorul, Peroxidul de acetonă sau Peroxid de benzoil.

Adina Alberts recomandă pâinea făcută în casă:

@ionelbogdan0

Pâine de casa , cu Dr Adina Alberts 🔥👏🙏

♬ sunet original – Ionel Bogdan

De departe cea mai surprinzătoare substanță care se găsește în pâinea de zi cu zi este Azodicarbonamida, cunoscută și ca ADA, ADCA sau azoformamidă. ADA este un compus chimic de culoare galbenă, un praf inodor, utilizată pe scară largă în producerea de materiale plastice spumate, îndeosebi pentru covorașele pentru sport/yoga. ADA este cel mai utilizat agent de maturizare al făinii de grâu și are rol de creștere a volumului și de îmbunătățire a texturii miezului.

Ce conține o pâine aspectuoasă?
„Cu cât făina de grâu este de o calitate mai redusă, cu atât este nevoie de ADA în cantitate mai mare pentru a obține o pâine pufoasă, crescută, aspectuoasă.

Despre ADA mai trebuie să știți că:

•se introduce în făină chiar de la moară;
•este adăugată în cantități mai mari la produsele de panificație congelate;
•acest adaos în pâine determină apariția ETIL CARBAMATULUI, o substanță cancerigenă care se găsește în cantități proporțional mai mari cu cât s-a adăugat mai mult ADA.

Toxicitatea acestuia crește și mai mult dacă pâinea este prăjită”, scrie Adina Alberts.

Legea este permisivă cu producătorii de pâine ”otrăvită”
„Vă mirați cum de producătorii de panificație care otrăvesc cel mai sfânt aliment sunt încă liberi să umple piața cu pâine cu aditivi?

Asta pentru că legea PERMITE!

Iată ce spune legea:

Normele privind folosirea agenţilor de maturizare şi de albire prevăd următoarele:
• orice făină, în afară de făina integrală, poate conţine una sau mai multe din substanţele următoare: acid ascorbic, bromat de potasiu, persulfat de amoniu, persulfat de potasiu, fosfat monocalcic, dioxid de clor (cu conţinut volumic de maxim 20 % clor), azodicarbonamidă, peroxid de acetonă;
• orice făină, în afară de cea integrală, poate conţine peroxid de benzoil;
• orice făină, în afară de cea integrală, destinată preparării biscuiţilor şi produselor de patiserie poate conţine clor.

Astfel că atât timp cât legea permite asemenea toxine în compoziția pâinii din comerț, dacă vrem să rămânem sănătoși, nu ne rămâne decât să ne cumpărăm făină organică și să ne preparăm pâinea în casă”, mai scrie Adina Alberts.

Doctorul Adina Alberts a vorbit în mediul online despre cât de important este să consumi o pâine de calitate, gustoasă, dar și sănătoasă.

„Pâinea este un aliment de bază. Pâinea este foarte hrănitoare, dar poate fi și foarte toxică, dacă nu știm exact ce conține sau dacă această pâine pe care o luăm din comerț conține prostii. Din nefericire, făinurile de grâu care există în comerț, acelea care au triplu 0, ele sunt albe, sunt imaculate, sunt nemaipomenite.

Produsul obținut din aceste făinuri este crescut frumos, este elastic, are toate calitățile din lume ca să fie aspectuos și gustos, dar din păcate nu este sănătos. Făina de grâu nu este albă, nu este albă complet. Făina de grâu este ușor gri, un alb murdar. Aceea este făina de grâu bio, aceea este făina de grâu sănătoasă .”, a explicat Adina Alberts pe Facebook.

Astfel, specialistul în domeniu ne îndeamnă să ne facem acasă propria noastră pâine și vine în ajutorul nostru cu o rețetă delicioasă de pâine de casă.

Rețeta Adinei Alberts de pâine de casă

Ingrediente:

  • 700 de grame de făină de grâu bio;
  • 500 de ml de apă călduță;
  • 20 de grame de drojdie proaspătă;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • linguriță de sare;
  • linguriță de zahăr.

Opțional, puteți adăuga ce semințe doriți.

O frământ cu mâinile. Nu am nevoie de niciun fel de utilaj. Nici nu are nevoie de frământare prea mare, prea îndelungată, nu este nevoie. Zahărul îl folosesc să dizolv drojdia. Sarea o pun peste făină. Drojdia dizolvată o pun peste făină cu apa călduță și amestec, frământ timp de maxim 5 minute.

Pun ulei de măsline și această compoziție, peste care adaug ce vreau eu să adaug, se pune această cocă la crescut în frigider timp de 12 ore minim în frigider. A doua zi de dimineață, încălziți cuptorul bine, cel puțin 15-20 de minute înainte. Ideal ar fi la 180 de grade. Puneți o tăviță cu apă în cuptor, pe fundul cuptorului, astfel încât să se creeze abur în cuptor. Așezați pâinea într-o tavă și puneți-o în cuptor. Se coace în 25-30 de minute, depinde de mărimea pe care ați dat-o acestei pâini .”, a spus doctorul Adina Alberts pe Facebook.

Ce fel de pâine putem consuma zilnic fără să ne îngrașe. Mihaela Bilic: „N-o consider deloc ca fiind inamicul public numărul unu”

Mihaela Bilic, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, a vorbit despre ce tip de pâine e acceptată pentru a fi consumată zilnic, fără să îngrașe.

„Pâinea n-o consider deloc ca fiind inamicul public numărul unu, cu condiția ca respectiva pâine să fie o felie și să fie în varianta de asta e porția noastră de făinos. Deci dacă avem trei mese în zi, fiecare dintre ele – sau măcar două dintre ele – pot avea o felie de pâine. O felie de pâine are 80 de calorii, deci nu e nimic grav”, a declarat Mihaela Bilic.

Citește și Mihaela Bilic, despre ce trebuie să faci pentru a avea o digestie corectă, potrivit învățăturilor înțelepților budiști: „Este cel mai bun obicei”

DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Zodiile care vor avea noroc cu carul imediat după Paște. Au reușite pe toate planurile, vine o perioadă cu miracole în viața lor
Capital.ro
Durere pentru Elena Udrea. Anunț cumplit chiar din spatele gratiilor. Alexandrov știa deja
Playtech.ro
Ce semnifică salutul „Hristos a Înviat!” și cât timp trebuie folosit după Paște
DailyBusiness
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
Adevarul
Originea raportului CIA privind soldați sovietici care ar fi fost prefăcuți în stană de piatră după întâlnirea cu un OZN
wowbiz.ro
Al patrulea deces la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași! Gabriela Ștefănescu este doctorița care a fost găsită moartă după ce a participat la un simpozion medical. Ce au arătat rezultatele venite de la INML
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Pastila de slăbit care aduce revoluție în industria farmaceutică. Rezultatele spectaculoase
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Cine sunt turiștii din Italia care au murit după ce telecabina în care se aflau s-a prăbușit de la 1.500 de metri
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather au schimbat prognoza: Se strică vremea în București după Paște
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
TAXĂ pentru proprietarii de case sau apartamente. Se achită minim 230 de lei, plus document notarial
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Imagini cutremurătoare cu Rareș Ion, tânărul care a murit după supradoză, filmate de Maru. Se vede clar cum i-a procurat substanțe interzise, deși neagă că ar avea o implicare. Prietena lui Rareș rupe tăcerea: "Își bătea joc de el"
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Salariul minim ar putea crește cu peste 1.000 de lei. Directiva care vine de la Bruxelles
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
„Farmacia verde” din curte. Cristela Georgescu dezvăluie secretele unei plante-minune: Uscați sau faceți ceai