Gheorghe Stanciu, medic ORL, a explicat cum procedează elevii care îşi introduc în urechi microcăşti şi, totodată, a avertizat că aceştia pot să rămână fără auz, în trecut existând cazuri în care elevii au fost trimişi la alte spitale pentru scoaterea acestor dispozitive de pe timpan, din cauza complicaţiilor, potrivit Agerpres.
„Cum procedează cei care îşi introduc receptorul pentru a asculta ce li se spune din afară: este vorba de o baterie mică, un receptor, care se introduce prin conductul auditiv extern, se pune un magnet sub formă de creion şi ajunge pe timpan şi rămâne acolo. Printr-un sistem electronic de acest fel, interceptează sunetul. Problema este că în momentul în care se introduce, dacă în conductul auditiv există ceva sau cade pe timpan, ajung la noi să îl scoată. Am găsit o soluţie, în sensul că secţia de Oftalmologie are un magnet mare şi foarte puternic cu care scot corpii străini metalici din ochi. Cu acest magnet intrăm în conductul auditiv şi tragem bateria”, a declarat medicul ORL-ist.
Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Ion Işfan, a declarat că a aflat de aceste incidente, menţionând că numărul celor care au ajuns la spital cu aceeaşi problemă în anii trecuţi a fost mult mai mare decât anul acesta.
„Ştiu că au ajuns cu receptoare în urechi, am vorbit cu doctorul Stanciu, dar din fericire pentru noi sunt mult mai puţini, vreo cinci, faţă de anii anteriori. Anul trecut, în perioada Bacalaureatului, au fost 30-35 în această situaţie. Hoţul neprins este negustor cinstit”, a precizat Ion Işfan.