Un nou val de concedieri are loc în România. Sute de oameni urmează să rămână fără locuri de muncă, fiind afectați de disponibilizările colective.
Mai exact, este vorba despre Betfair România Developmnet, un centru de dezvoltare software și servicii partajate din Cluj-Napoca, ce a luat decizia de a concedia aproximativ 50 de persoane din departamentul Sports Operations, potrivit lui Doru Șupeală.
Cei 50 de angajați nu vor mai lucra în cadrul companiei începând din luna iulie. În prezent, aceștia muncesc pentru a oferi asistență live pentru clienții unora dintre cele mai mari platforme mondiale de pariuri online și jocuri de tip casino. Compania a decis să desființeze posturile care asigurau recepționarea și direcționarea sesizărilor și solicitărilor pariorilor, actualizarea cotelor și a rezultatelor sportive, profilarea clienților, supravegherea pariurilor și prevenirea tentativelor de fraudă.
Unele recrutări pe care Betfair România Development le-a anunțat public au avut loc în aprilie 2024, conform informațiilor regăsite în media, când compania căuta să recruteze 300 de persoane până la finalul anului trecut și intenționa să ajungă la 2.000 de angajați.
În prezent, firma pretinde că ar încerca să ofere alte joburi pentru cei dați afară, dar nu are nicio poziție deschisă care să corespundă specializării celor afectați.
„Cel mai probabil se va încerca o despărțire amiabilă, cu acordul ambelor părți, astfel încât procedura să nu implice instituțiile statului. Cei 50 de oameni afectați reprezintă mai puțin de 10% din angajații firmei din Cluj, cele mai recente comunicări ale companiei anunțând un efectiv de peste 1000 de persoane, unele informații spunâns că sunt peste 2000 de angajați acum. În aceste condiții, desființarea posturilor se poate face fără notificarea prealabilă a ITM”, arată informațiile.
În 2020, când firma a desființat o altă echipă numeroasă, oferta de despărțire amiabilă a inclus 3 salarii compensatorii, la care se adăuga câte un salariu pentru fiecare an lucrat în filiala din România. Acum, oamenii au primit deocamdată acest previz de șase luni, timp în care nu se știe dacă mai sunt obligați să se prezinte la muncă.