Gustul bun al cornulețelor este dat de aluatul fin, pudrat cu zahăr, care creează o combinație irezistibilă cu umplutura de gem.
Un anumit ingredient te ajută să obții cel mai fraged aluat, chiar și după ce se răcește. Puțini știu că el este cel care transformă aluatul de cornulețe într-o adevărată delicatesă și că le vei putea mânca și la câteva zile de când le-ai scos din cuptor.
Secretul pentru a obține cornulețe fragede, care nu se vor întări după ce se răcesc, constă într-un ingredient special adăugat în aluat. Acesta va asigura o textură moale și un gust delicios chiar și după mai multe zile.
-500 de grame de făină
-3 linguri de zahăr
-coaja de la o jumătate de lămâie
-200 ml borș
-1 plic de drojdie uscată
-esență de vanilie
-200 ml ulei
-o jumătate de linguriță de sare
-gem de casă
-zahăr pudră
Primul pas în prepararea cornulețelor este formarea aluatului. Secretul acestei rețete este că drojdia se dizolvă în 200 de ml de borș, la care se adaugă zahăr, iar apoi uleiul, esența de vanilie, coaja rasă de lămâie, sarea și făina cernută. Se frământă până când aluatul devine elastic, iar apoi se lasă la dospit într-un loc cald. După ce a crescut, se frământă din nou, pentru a obține o textură perfectă.
Aluatul se întinde cu un sucitor și se taie în triunghiuri. Pe fiecare triunghi, se pune o linguriță de gem de casă, apoi se rulează cu grijă. Cornulețele se coc în cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade Celsius. În ultimele 5 minute de coacere, se presară zahăr pe deasupra, iar după ce le-ai scos din cuptor, se adaugă încă o dată zahăr, pentru un finisaj dulce și crocant.
Citește și: Cornuleţe cu gem de mere, fragede și pline de savoare. Rețetă mănăstirească de post
Indiferent de umplutura pe care o adaugi, rețeta tradițională de cornulețe rămâne cea mai delicioasă. Necesită puține ingrediente, iar modul de preparare nu este deloc complicat. Tot ce trebuie să faci este să respecți cu strictețe cantitățile și să nu uiți să cumperi un pic de borș înainte de a te apuca să prepari aluatul.