Alimentele prăjite sunt irezistibile, acestea fiind savurate cu plăcere. Însă, au două probleme: nu sunt sănătoase și lasă miros în bucătărie. Astfel, gospodinele caută mereu soluții pentru pentru a îndepărta mirosul de prăjeală. În rândurile de mai jos vei descoperi ce poți face pentru a scăpa de această problemă.
Citește și: A turnat din greșeală oțet peste coaja de lămâie și a descoperit un truc fabulos. Cele două ingrediente te scapă de o mare problemă în casă
Cum scapi de mirosul de prăjeală din bucătărie
Există câteva metode simple pentru a scăpa de mirosul de prăjeală răspândit în casă. Totodată, pot fi adoptate mici tehnici care să ajute la eliminarea mirosului din bucătărie.
- Aerisirea încăperii: Se deschid ferestrele, se pornește un venitlator sau aerul condiționat, dacă e vară. Asta, chiar la începutul gătitului. Astfel, mirosul neplăcut va fi direcționat spre exterior, iar aerul se va schimba mult mai repede. Totodată, este important să fie deschisă și hota.
- Închiderea ușii de la bucătărie: Nu mulți oameni se gândesc la asta, dar este important să închidem ușa de la bucătărie pentru a împiedica răspândirea mirosului în întreaga casă.
- Curățarea suprafețelor lavabile: Imediat după ce mâncarea e gata, se spală vasele și se folosește un produs care degresează pentru a curăța plita, pereții și suprafețele de lucru
- Fierberea apei cu oțet: Se toarnă într-o cratiță două căni de apă și două pahare de oțet alb și se lasă la fiert la foc mic pe toată durata prăjirii. Trucul este excelent pentru a scăpa de mirosul de prăjeală. Pentru a diminua intensitatea mirosului de oțet, se pot adăuga câteva frunze de dafin, mentă, rozmarin sau coajă de lămâie, notează Agrodolce.it.
- Bicarbonatul de sodiu și zațul de cafea: Se lasă peste noapte, pe blatul de lucru, un bol cu bicarbonat de sodiu sau zaț de cafea. Produsele reușesc să absoarbă cea mai mare parte a mirosurilor neplăcute lăsate de prăjeală
- Experimentul cu sucul de lămâie în ulei: Înainte de a începe să gătiți, adăugați sucul de la o jumătate de lămâie în uleiul din tigaie. Astfel, mirosul de prăjeală se va diminua, iar preparatele vor avea o aromă plăcută.
- Folosirea uleiului de calitate: Uleiul de calitate emană mai puțin miros când este la temperaturi mai mari, ceea ce poate ajuta.
Citește și: Mihaela Bilic, alimentul-minune pentru organism: „Pătrunjelul conține mai multă vitamina C decât sucul de lămâie”