Conform reprezentanților Banca Transilvania, clienții ambelor bănci vor beneficia de transferuri gratuite în mai multe valute, inclusiv lei, euro, dolari, lire sterline și franci elvețieni. Această facilitate se aplică indiferent de valoarea tranzacției sau de canalul prin care este efectuată. De asemenea, transferurile vor fi procesate în aceeași zi dacă sunt inițiate până la ora 15:00 pentru valutele lei, euro, dolari și lire sterline.
Potrivit Idevice, Bogdan Pleșuvescu, Director General Adjunct al Banca Transilvania, a subliniat că această măsură reprezintă un avantaj competitiv și un motiv în plus pentru clienți să aleagă serviciile celor două instituții pentru transferuri între România și Republica Moldova. Această strategie nu doar că optimizează operațiunile financiare, dar sprijină și integrarea economică dintre Moldova, România și Uniunea Europeană.
În paralel cu această inițiativă, Banca Transilvania a anunțat un moment semnificativ pentru BT Pensii. Fondul de pensii facultative Pensia Mea a atins pragul de 100.000 de participanți, înregistrând cea mai mare creștere din piață în anul 2024. Comparativ cu anul precedent, numărul participanților a crescut cu 86%, iar contribuțiile lunare medii s-au dublat, ajungând la 9 milioane de lei în decembrie 2024, față de 4,45 milioane de lei în aceeași lună a anului 2023.
Citește și: Devine obligatoriu în România. ANAF a dat ordinul, reguli noi introduse de Fisc
Activele gestionate de BT Pensii au crescut cu 33% în 2024, ajungând la 290 milioane de lei. Corina Cojocaru, Director General BT Pensii, a declarat că anul 2024 a fost cel mai bun din punct de vedere al performanței, înregistrând un număr record de români care au ales să economisească printr-un fond de pensii facultative.
Potrivit Banca Transilvania, peste 44.000 de persoane, reprezentând 36% din totalul la Pilonul III, au optat pentru Pensia Mea, contribuind la diversificarea opțiunilor de economisire pentru viitor. Analizele arată că majoritatea participanților la acest fond de pensii se află în intervalele de vârstă 35-49 de ani (47%) și 20-34 de ani (26%).
În ambele categorii de vârstă, contribuția medie lunară depășește 100 de lei. În plus, aproximativ 20% dintre beneficiari primesc și contribuții din partea angajatorilor, facilitând acumularea de economii pentru un viitor financiar stabil.