„CCR are acum obligația de a-și cere iertare față de poporul român. Vor evita să fie catalogați ca trădători de țară. Modul în care Iohannis și-a anunțat demisia, nespunând nimic despre situația României…de aceea CCR are obligația de a face acest pas către demnitatea poporului român.
Au fost 10 ani de sfidare, credeți că mai contează ce a mai făcut în ultimul moment? (n.r. – faptul că Iohannis a decorat trei judecători ai CCR). Nu mai contează ce a făcut el, ci să recuperăm timpul pierdut. Un popor întreg a văzut cum a spus vorbele ciudate demonstrează panica, frica, momentele penibile prin care a trecut. Consider că singura formulă este doar turul 2 și demnitatea noastră ca popor, care ar trebui reabilitată de CCR. (…) Nu-mi dau seama ce demisie a fost azi…”, a declarat Călin Georgescu la Realitatea Plus, luni seara.
Vezi și Adevăratul motiv al demisiei lui Klaus Iohannis. Ce privilegii pierdea în caz de suspendare
În această după-amiază, Klaus Iohannis şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al României. Acesta a menţionat că va pleca de la Palatul Cotroceni pe data de 12 februarie.
La scurt timp după anunț, Călin Georgescu a cerut să fie reluat turul al doilea al alegerilor prezidențiale: „Victorie pentru poporul român – Klaus Iohannis a demisionat! Acum, este timpul să revenim la „statul de drept” – reluați turul 2 al alegerilor!”.
”Astăzi, în Parlamentul României s-a pus în mişcare procedura de suspendare a preşedintelui. Este un demers inutil pentru că, oricum, peste puţine luni plec din funcţie, după alegerea noului preşedinte. Este un demers nefondat, pentru că niciodată, repet, niciodată n-am încălcat Constituţia. Şi este un demers păgubos, pentru că, de aici toată lumea pierde, nimeni nu câştigă. Peste puţine zile, în Parlamentul României se va vota suspendarea mea şi România va intra în criză. România va intra în criză pentru că se declanşează referendumul de demiterea preşedintelui”, a spus preşedintele. El a arătat că acest întreg demers va avea efecte în plan intern şi va avea efecte, din păcate, şi în plan extern.
”În plan intern, referendumul va fi unul eminamente negativ. Societatea va fi divizată, unii vor fi de acord, alţii nu vor fi de acord. Toată discuţia va fi una axată doar pe negativ. Întreaga societate va fi bulversată. Nu se va mai discuta despre alegerile prezidenţiale care vor veni. Nu se va discuta despre cum va merge România mai departe. Candidaţii nici măcar nu vor putea să-şi prezinte ideile în acest amalgam negative”, a spus Iohannis.