Tinerii din Generația Z sunt din ce în ce mai interesați de criptomonede. Interesul lor pentru investiții în astfel de monede a crescut pe fondul schimbărilor politice globale și al evoluțiilor rapide din piața financiară digitala.
Astfel, tinerii cu vârste între 18 și 25 de ani văd în criptomonede nu doar o oportunitate speculativă, care să le aducă bani rapid, ci și o parte integrantă a viitorului lor financiar, arată o analiză realită de Bitget și citată de manager.ro.
Piața criptomonedelor a crescut semnificativ în 2024, în special pe finalul anului, după realegerea lui Donald Trump ca șef la Casa Albă, iar cifrele arată că tinerii se numără printre cei mai activi investitori ai acesteia.
Conform unui raport Fintech, la nivel mondial, numărul celor care dețin criptomonede a ajuns la 562 de milioane în 2024, față de 502 milioane în 2023. Platforma Bitget a înregistrat o creștere lunară uriașă a utilizatorilor din Generația Z – 683 la sută! Tinerii din acest segment de vârstă reprezintă acum 53,8 la sută din totalul bazei de utilizatori ai platformei.
CEO-ul Bitget, Gracy Chen, a explicat această creștere fulminantă a interesului pentru criptomonede în rândul celor din Generația Z. ”Cresterea semnificativa a implicarii utilizatorilor din Generatia Z arata o schimbare esentiala in perceptia criptomonedelor – nu doar ca un instrument speculativ, ci ca o parte integranta a viitorului lor financiar”, a spus Chen.
Un implus important l-a avut însă factorul politic, mai precis revenirea lui Donald Trump la Casa Albă. Noua administrație americană este adepta unor politici mult mai prietenoase cu criptomonedele, ceea ce, evident, a încurajat investitorii, inclusiv pe cei tineri.
Interesul pentru piața criptomonedelor manifestat de Generația Z nu este însă un fenomen izolat. În prezent, mai multe țări studiază posibilitatea de a adopta Bitcoin și alte monede virtuale ca parte a economiei naționale. Elveția, de pildă, analizează includerea Bitcoin în Constituție, prin referendum! iar Brazilia și Argentina investesc în infrastructura blockchain, cu scopul de a susține economia digitală.
Criptomonedele par să devină o prioritate inclusiv în Siria, unde guvernul de tranziție ia în calcul legalizarea criptomonedelor, pentru a combate inflația și a stimula redresarea economică.