Casa Verde Fotovoltaice 2025. Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) anunţă, marţi, aprobarea primelor 20.836 depuse de persoane fizice în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice.
”Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat astăzi, 11 februarie 2025, prima listă cu dosarele acceptate în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice – sesiunea 2024”, a transmis, marţi, AFM.
Adrian Corbu, vicepreşedintele AFM, a precizat că, în cadrul şedinţei Comitetului de Avizare, au fost aprobaţi primii 20.836 de beneficiari – persoane fizice – înscrişi în Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024.
”Aceştia pot începe instalarea panourilor fotovoltaice, contribuind astfel la reducerea facturilor la energie electrică şi la tranziţia către un consum sustenabil. Ne dorim să aprobăm cât mai curând şi restul beneficiarilor declaraţi eligibili de către instalatori. Totuşi, până la adoptarea de către Guvern a bugetului de venituri şi cheltuieli al AFM pentru anul 2025, instituţia poate opera în această lună în limita a 2/12 din bugetul anului precedent. Imediat ce bugetul instituţiei va fi aprobat, vom publica noi liste cu solicitanţii acceptaţi în program”, a declarat Adrian Corbu, vicepreşedintele AFM.
Verificări în cazul dosarelor înscrise la Casa Verde Fotovoltaice în 10 secunde. Fechet anunță că dacă vor fi depistate nereguli, aplicanții vor rămâne fără finanțare
În cadrul programului sunt 66.666 de beneficiari persoane fizice şi unităţi de cult, fiind 562 de instalatori validaţi.
Implementarea proiectului se realizează în termen de cel mult 12 luni de la aprobare, perioadă în care trebuie realizată instalaţia şi în care se va obţine certificatul de racordare.
Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat, recent, lista instalatorilor validaţi în Programul Casa Verde Fotovoltaice, iar cei peste 66.000 de beneficiari pot alege.
”De astăzi, cei 66.666 de beneficiari persoane fizice şi unităţi de cult înscrişi în program pot alege unul dintre cei 562 de instalatori validaţi pentru verificarea documentaţiei depuse. Aceştia vor reuşi astfel să îşi reducă facturile la energie şi să contribuie activ la reducerea emisiilor de CO2. Succesul acestui program demonstrează că românii sunt tot mai interesaţi să producă energie verde în propriile gospodării”, a declarat ministrul Mircea Fechet.
”În termen de maximum 30 de zile de la data selectării instalatorului de către un solicitant, instalatorul analizează documentele încărcate de solicitant, conform procedurii şi selectează în aplicaţie solicitanţii eligibili”, au mai transmis autorităţile de mediu.
Administraţia Fondului pentru Mediu generează, prin intermediul aplicaţiei, listele cuprinzând proiectele solicitanţilor eligibili. După publicarea pe site-ul AFM a listei solicitanţilor aprobaţi, instalatorul va putea începe montarea panourilor fotovoltaice.
Implementarea proiectului se realizează în termen de cel mult 12 luni de la aprobare, perioadă în care trebuie realizată instalaţia şi în care se va obţine certificatul de racordare.