Delicioasa ciorbă de burtă se prepară diferit în funcție de regiune. Însă cea mai populară rețetă de ciorbă de burtă este cea despre care îți vom vorbi în rândurile următoare.
Acest sortiment de ciorbă are un gust inconfundabil, care poate fi ușor diferit în funcție de ingredientele folosite.
Deși, aparent, poate părea greu de pregătit, o astfel de ciorbă se face relativ repede, cu condiția să alegi burta prefiartă, și nu una proaspătă, pe care va trebui să o cureți temeinic ca să scapi de miros. Dă burta în clocot până devine ușor de mestecat, apoi strecoară supa obținută, recomandă fanatik.ro
Adaugă legumele la fiert ulterior. Morcovul poate fi dat prin răzătoare, iar la fel și ceapa și păstârnacul.
Burta trebuie adăugată când legumele sunt aproape fierte, deci va mai sta câteva minute. Între timp, într-un bol se adaugă gălbenușuri de la patru ouă, alături de 500 de grame de smântână.
Se amestecă bine, iar mai apoi, odată ce focul e oprit, se pune niște zeamă fierbinte în bolul cu ou și smântână, pentru ca amestecul să ajungă la aceeași temperatură cu ciorba din oală. Acest lucru este important pentru ca ciorba să nu se taie.
În momentul în care vei obține zeamă și în bol, aceasta se toarnă deodată în oala de pe aragaz. La final se adaugă oțet după gust, alături de usturoiul pisat.
Citeste si Ruladă de spanac, o rețetă pregătită de Andreea Bălan: ”Ia priviți ce bine arată!”
De asemenea, un ingredient foarte important este pătrunjelul, care dă o aromă aparte ciorbei. Pătrunjelul tocat se presară deasupra. Ciorba trebuie lăsată la odihnit cu un capac timp de 10 minute. Abia după scurgerea celor 10 minute poate fi servită, timpul acesta fiind necesar pentru ca aromele să aibă timp să se întrepătrundă.