Antonescu a vorbit, în premieră, despre strategia electorală prin care vrea să câștige scrutinul prezidențial din mai.
Fostul lider al liberalilor a precizat că vor începe deplasările în teritoriu şi că va deschide un cont pe TikTok – rețeaua de socializare care, anul trecut, a contribuit la ascensiunea fulminantă a lui Călin Georgescu.
”O să avem si TikTok foarte curând. (…) Începând de mâine (joi – n.r.), vor fi primele deplasări în teritoriu”, a spus, la antena3, Antonescu, citat de mediafax.
Tot referitor la prezidențialele din mai, Crin Antonescu a făcut un apel la electorat ”să deschidă ochii” și ”să judece fiecare cu mintea lui” în privința celor care vor fi în cursa pentru Cotroceni.
”Poporul român să deschidă ochii, să deschidă sufletul şi să se uite bine cine suntem fiecare dintre noi (…) încercând să judece fiecare cu mintea lui (…) să se gândească cine-i credibil atunci când vorbim despre viitor”, a declarat el.
În același context, fostul președinte al PNL a lansat un atac dur la adresa lui Călin Georgescu, deși nu a menționat numele acestuia. Antonescu a făcut aluzie la suveranist afirmând despre ”tot felul de şarlatani care pretind că n-au avut nicio legătură cu sistemul, dar au plecat la studii în străinătate” sau care ”şi-au căutat locuri călduţe pe la ministere”.
Despre studiile lui Călin Georgescu și pretențiile acestuia de om anti-sistem a vorbit anterior și președintele UDMR, Kelemen Hunor
”Pe de o parte, în spatele lui Georgescu se află o rețea de rezerviști care acoperă societatea în toate direcțiile, și aceștia și-au căutat un candidat, și au mobilizat. Pe de altă parte, în mod evident a fost acolo acel om care s-a prezentat ca anti-sistem, deși el este omul vechiului sistem, el nu este anti-sistem, el este omul vechiului sistem, întrucât el în 1986 a învățat la New York și Londra, ceea ce nu a fost posibil pentru oricine, și este evident că a aparținut acelei rețele în mod dovedit. El a și declarat că mentorul său a fost Mircea Malița (membru al Comitetului Central al PCR, ministru al Educației și ambasador înainte de 1989 – n.r.)”, a spus Kelemen Hunor.
În CV-ul de pe site-ul său, Călin Georgescu menționează că a lucrat la Ministerul Mediului și Ministerului Afacerilor Externe, însă nu pomenește nimic despre faptul că ar fi studiat în străinătate înainte de 1989. Menționează în schimb, la capitolul ”carieră profesională”, că între 1992 și 1994 a avut ”stagii de formare și specializare în strategii de dezvoltare durabilă și politici de mediu, în Marea Britanie și Statele Unite”.