România va fi cel mai mare producător de gaze din Europa! Lucrările la proiectul Neptun Deep sunt în avans față de grafic! Marcel Ciolacu și Burduja au rămas șocați de “minunea tehnologică” cu care OMV Petrom și Romgaz ne vor scoate din sărăcie energetică!

Potrivit ministrului Energiei, Proiectul Neptun Deep a depăşit deja un grafic de execuţie de 33%, în avans faţă de termenele stabilite.
Filip Stan
14 feb. 2025, 17:48
România va fi cel mai mare producător de gaze din Europa! Lucrările la proiectul Neptun Deep sunt în avans față de grafic! Marcel Ciolacu și Burduja au rămas șocați de “minunea tehnologică” cu care OMV Petrom și Romgaz ne vor scoate din sărăcie energetică!

Premierul Marcel Ciolacu şi mai mulţi miniştri au vizitat, vineri, Paltforma Neptun Deep, ”o minune tehnologică” de 90 de metri înălţime şi 120 de metri lungime. Platforma este pregătită să plece în larg şi să înceapă forarea la presiuni foarte mari. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, care a făcut anunţul, precizează că Proiectul Neptun Deep ”are importanţă economică şi geostrategică” şi va fi dus la bun sfârşit de către România care va deveni ”cel mai mare producător de gaz din UE”.

”Astăzi am vizitat în Portul Constanţa platforma Transocean Barents, o minune tehnologică pe care România se bazează în procesul de extracţie a gazelor din Marea Neagră, prin proiectul Neptun Deep, cel mai important proiect energetic al României după finalizarea reactoarelor 1 şi 2 de la Cernavodă în perioada 1990-2000. Au participat premierul României, Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Mediului, Mircea Fechet, şeful Cancelariei, Radu Oprea, şi conducerile companiilor Romgaz şi OMV Petrom”, anunţă, vineri, ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Ministrul precizează că platforma americană este una dintre cele mai mari din lume (“Mighty Barents”). ”Aceasta a ajuns de câteva luni în România, iar acum este pregătită să plece în larg şi să înceapă lucrările de forare. Urmează să ajungă la aproximativ 160 de kilometri de ţărm, în dreptul localităţii Tuzla, unde va pune în funcţiune 10 sonde de exploatare a gazului românesc, la adâncimi de peste 4000 de metri. Transocean Barents este un colos pe care cuvintele îl pot cu greu descrie, şi nici imaginile nu sunt suficiente. Are 90 de metri înălţime şi 120 de metri lungime, un ansamblu complex de utilaje şi echipamente care vor extrage gazul, la presiuni foarte mari, iar din 2027 — sau poate chiar mai repede — acesta va ajunge în casele noastre, prin magistrala Tuzla-Podişor, la care de asemenea se lucrează în ritm accelerat prin efortul Transgaz”, a mai transmis ministrul .

Se schimbă banii! Moneda specială lansată vineri de BNR, va fi bătaie pe ea, tiraj limitat!

Acesta afirmă că, în Neptun Deep ”ne punem speranţe uriaşe – pentru România şi pentru Europa”.  ”Este unul dintre cele mai mari proiecte prin care România şi statele europene îşi pot asigura independenţa şi securitatea energetică, la pachet cu preţuri competitive pentru oamenii simpli şi companii. Neptun Deep are importanţă economică şi geostrategică – să nu ne ferim să spunem lucrurilor pe nume. Investiţia de 4 miliarde EUR, în parteneriat Romgaz-OMV Petrom, va aduce peste 20 de miliarde EUR pentru bugetul de stat şi peste 100 de miliarde de normal metri cubi, dublând producţia României. Vom fi, indiscutabil, cel mai mare producător de gaz din UE”, a main transmis Burduja.

Acesta susţine că derularea proiectului denotă curaj: ”Curajul Romgaz, care a preluat de la Exxon participaţia în proiect. Curajul ambelor companii, al oamenilor care duc greul investiţiei, al echipajului de 160 de experţi, al instituţiilor din România, care şi-au asumat să sprijine această investiţie strategică. Nu e de mirare că adversarii noştri — statali şi non-statali — nu vor să reuşim”.

”Neptun Deep îi deranjează pe cei care zeci de ani şi-au folosit resursele energetice pentru a şantaja o parte importantă a lumii libere. Îi deranjează şi pe unii activişti de mediu, care încearcă orice să îl saboteze, de la procese la acţiuni de propagandă, cu toate că au tăcut asurzitor când, recent, două tancuri petroliere ruseşti s-au scufundat şi au provocat o imensă catastrofă ecologică în Marea Neagră. Biodiversitatea contează numai când “trebuie”, aparent”, a mai scris Buruduja pe Facebook.

Anunţ de ultimă oră pentru toţi clienţii cu card George de la BCR. Ce este „programul de beneficii”. Cadou şi de la BRD de Valentine’s Day

Potrivit ministrului Energiei, Proiectul Neptun Deep a depăşit deja un grafic de execuţie de 33%, în avans faţă de termenele stabilite.

”Şi va fi dus la capăt de România, aşa cum ne-am asumat de la bun început. Nu ne vor opri cei care nu vor România independentă energetic. Gazul românesc în casele şi în economia ţării noastre va aduce siguranţă şi preţuri mai mici. Pentru toate acestea, le mulţumesc tuturor celor care au făcut şi fac acest vis posibil”, a cinchis ministrul Energiei.

Acesta explică ”de ce este acest proiect vital”:

  • Gazele din Marea Neagră vor asigura un preţ mai stabil şi mai mic pentru români.
    Vom deveni un furnizor regional de energie. Alţii vor depinde de noi, nu noi de alţii.
    Asigurăm tranziţia energetică echilibrată, fără să sacrificăm competitivitatea ţării şi standardul de trai al românilor.
    România îşi foloseşte propriile resurse şi câştigă în faţa unei organizaţii de mediu care încearcă să blocheze sistematic proiectele energetice ale ţării.

DailyBusiness
Tanczos Barna trage semnalul de alarmă. Fondul de rezervă, inexistent în forma sa anterioară!
Spynews
Român, condamnat la închisoare pe viață în Statele Unite ale Americii! Ce a fost în stare să facă
Bzi.ro
Sânziana Negru a fost reținută pe un aeroport din Arabia Saudită! Ce a putut să pățească influencerița
Fanatik.ro
Care este temperatura optimă pe care trebuie s-o ai în casă când e ger. La ce valoare trebuie să setezi centrala
Capital.ro
Interzicerea sobelor și șemineelor în România. Ordin UE tuturor țărilor: Costurile, absolut colosale
Playtech.ro
Primeşti amendă dacă nu îţi cureţi maşina de zăpadă, înainte de a pleca la drum. Câţi bani scoţi din buzunar
DailyBusiness
Dan Șucu, pe punctul de a pierde clubul italian Genoa. Cum a ajuns omul de afaceri în fața unui dezastru financiar
Adevarul
Negocierile de la Riad. Trump și Putin vor să scape de Zelenski?
wowbiz.ro
Tragedie în lumea mondenă! Vedeta TV a murit la 33 de ani, după ce a lăsat un mesaj de adio cutremurător. Era însărcinată cu al doilea copil. Angy Morad: „Mor, iertați-mă”
Spynews
Ce dar divin a primit Deea Maxer. Artista a spus dacă este sau nu într-o relație în prezent
Spynews
Rețetă de pâine fără făină! Cum o poți prepara rapid în casă. A devenit virală pe internet
Evz.ro
Abaterea care îi costă pe șoferi în aceste zile. Codul Rutier prevede amenzi de până la 4.000 de lei
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Cristi Borcea, pe lista de cuceriri a lui Laurette! „Se supără soția lui”
kanald.ro
Panică pe Aeroportul din Cluj-Napoca! A fost activat Planul Roșu de Intervenție la un avion cu 221 de pasageri
Cancan.ro
BREAKING | Ipoteza morții artistului român care s-a stins subit în Aeroportul Otopeni. Ultimul lui mesaj
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxă de poluare pentru românii cu mașini vechi. Cât de mare va fi noul impozit auto anual
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Raluca Zenga, absolut spectaculoasă. Cum arată la 5 ani de la divorțul de Walter
stirilekanald.ro
Mamele din România care primesc 700 de lei pe lună de la stat. Ce documente sunt necesare pentru bursă
substantial.ro
Casa lui Nicole Kidman și Keith Urban din Los Angeles spartă de hoți
MediaFlux
Planul SECRET al lui TRUMP. E o CAPCANĂ periculoasă
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Musk, Soroș și Georgescu: doi giganți și un pitic obraznic