Datele privind ierarhia la Evaluare sunt INDISPONIBILE pe site. Vezi ce a anunţat Ministerul

Datele privind ierarhia absolvenţilor de clasa a VIII-a după susţinerea probelor de la Evaluarea Naţională sunt indisponibile pe site-ul "Admiterea în licee 2013", în condiţiile în care elevii completează de vineri opţiunile pentru licee, Ministerul Educaţiei anunţând că acestea vor afişate vineri.
Roxana Gagiu
05 iul. 2013, 09:59
Datele privind ierarhia la Evaluare sunt INDISPONIBILE pe site. Vezi ce a anunţat Ministerul

Aceste date trebuiau afişate pe site-ul http://admitere.edu.ro până în prima zi în care elevii completează fişele cu opţiuni pentru înscrierea în liceu. Aceste fişe trebuie completate numai după consultarea ierarhiei pentru judeţul în care elevii vor să se înscrie.

Potrivit calendarului admiterii în clasa a IX-a pentru anul şcolar 2013-2014, în perioada 5-9 iulie are loc completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a.

Ministerul Educaţiei a anunţat că ierarhia elevilor de clasa a VIII-a la nivelul judeţelor şi a municipiului Bucureşti vor fi afişate pe site vineri, iar admiterea în învăţământul liceal se va desfăşura potrivit calendarului anunţat.

„Stimaţi părinţi, respectând calendarul oficial al admiterii în învăţământul liceal de stat, ierarhia elevilor de clasa a VIII-a, la nivelul judeţelor/municipiului Bucureşti, va fi afişată pe site-ul http://admitere.edu.ro în cursul zilei de azi, 5 iulie. Vă recomandăm să completaţi fişele cu opţiuni numai după consultarea ierarhiei pentru judeţul la care doriţi înscrierea (respectiv pentru municipiul Bucureşti). Vă mulţumim pentru înţelegere”, se arată într-un anunţ postat vineri pe site-ul „Admiterea în licee 2013”.

Potrivit oficialilor Ministerului Educaţiei, completarea fişelor cu opţiuni se desfăşoară în perioada 5-9 iulie, fiind astfel respectat calendarul oficial al admiterii în liceu.

Sursele citate au precizat că nu a existat nicio defecţiune la sistemul informatic gestionat de Ministerul Educaţiei şi SIVECO. Joi, pe site-ul „Admiterea în licee 2013” a fost postat următorul mesaj: „Stimaţi părinţi. Facem eforturi să publicăm informaţiile care vă interesează în cel mai scurt timp”.

Conform Metodologiei de admitere în liceu 2013, joi, Comisia naţională de admitere trebuia să transmită către comisiile judeţene baza de date cu mediile de admitere şi ierarhia pe judeţ, iar vineri ar trebui afişată, în fiecare unitate de învăţământ gimnazial, lista candidaţilor, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

O serie de neregului la Evaluarea Naţională au intrat, joi, în atenţia autorităţilor.

Directoarea Şcolii Gimnaziale nr. 115 din Capitală a fost demisă, după ce corpul de control al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a descoperit neconcordanţe între notele puse pe lucrări la Evaluarea naţională şi cele afişate la unităţile de învăţământ în 18 cazuri.

Dintre cele 18 lucrări, în opt cazuri nota afişată era mai mică decât cea de pe teză, iar în 10 cazuri nota afişată era mai mare decât cea de pe teză. Unul dintre candidaţi a avut notele mărite la ambele probe, respectiv Limba şi literatura română şi Matematică.

Diferenţe foarte mari între nota de pe lucrare şi cea afişată la unităţile de învăţământ au fost depistate, inţial, la cinci dintre lucrări, din lotul celor 18, în urma contestaţiilor depuse de elevi. Inspectorii ISMB s-au autosesizat şi au declanşat procedura de verificare a tuturor lucrărilor evaluate la centrul de la Şcoala Generală nr. 115.

Tot joi, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mehedinţi a anunţat că va declanşa o anchetă după ce trei elevi de la Şcoala nr. 6 din Drobeta-Turnu Severin, care au depus contestaţii la proma de Matematică de la Evaluarea naţională, au obţinut note mai mari chiar şi cu cinci puncte.

Inspectorul şcolar general al ISJ Mehedinţi, Marian Şuţă, a declarat, joi, că în acest caz va fi declanşată o anchetă după afişarea rezultatelor la examenul de bacalaureat.

Media de admitere în liceu este calculată ca medie aritmetică dintre media notelor de la Evaluarea Naţională şi media generală a anilor de gimnaziu.

Repartizarea computerizată în licee va avea loc în trei etape. În prima etapă de admitere se pot înscrie candidaţii din seria curentă, precum şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 – 2014.

Potrivit metodologiei, din 5 până în 10 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, şi vor fi verificate fişele editate de calculator, pentru corectarea eventualelor greşeli. În 16 iulie va avea loc repartizarea computerizată a absolvenţilor înscrişi în prima etapă. Listele cu candidaţii vor fi afişate în 17 iulie la şcolile în care elevii au învăţat şi la liceele la care au fost repartizaţi, iar până în 26 iulie pot fi depuse dosarele de înscriere.

A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 17 iulie – 1 august, pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 – 2014.

În perioada 17-22 iulie vor fi completate fişele de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi de către cei care au rămas nerepartizaţi. Repartizarea computerizată a candidaţilor din etapa a doua de admitere va avea loc în 25 iulie, în aceeaşi zi urmând să fie afişate listele la şcoli şi licee. Candidaţii repartizaţi vor putea depune dosarele de înscriere la licee în perioada 25-26 iulie.

În 26 iulie, liceele vor transmite situaţia locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în cele două etape, iar în perioada 29 iulie – 1 august vor fi rezolvate, de către comisia judeţeană de admitere, situaţiile speciale, respectiv cele privind candidaţii care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi cei care nu au participat la primele două etape.

În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în 5 – 6 august, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Ce a ajuns să facă Oana Zăvoranu. E foame mare de bani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul dentistei din Brăila! Aceasta ar fi fost ucisă de mafia basarabeană! Declarațiile făcute de rudele presupusului criminal
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Premiul Marcel Ciolacu despre deficitul bugetar și necesitatea investițiilor
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!