Un român din Sibiu a fost păcălit de un constructor neserios. Antreprenorul din Sibiu a plătit 68.000 de euro pentru construcția a două cabane A-Frame în Porumbacu de Sus, județul Sibiu. Însă firma de construcții a abandonat șantierul, iar beneficiarul a rămas cu un proiect neterminat și fără bani. Constructorul a părăsit țara, iar acum sibianul se chinuie în instanțăpentru recuperarea prejudiciului.
Citește și: Daniela Iliescu a luat ţeapă la Kaufland: „Verificaţi cumpărăturile! Cutia era goală…”
„Mă numesc M B, sunt din județul Sibiu și, în urmă cu doi ani, am început construcția a două cabane A-Frame în Porumbacu de Sus, pe sistem Timberframe. Am semnat un contract cu firma S.C. V C S.R.L. din Maramureș, iar constructorul M M G a început lucrările, care trebuiau finalizate până la 01.08.2023.
Am achitat 68.000 € (sumă demonstrabilă prin extras de cont), dar după ce a lucrat o perioadă, constructorul a plecat cu echipa pe 20.12.2023, promițând că revine pe 10.01.2024 pentru a finaliza proiectul.
Evident, acest lucru nu s-a întâmplat, iar de atunci nu mai răspunde la telefon. Am fost chiar la adresa lui din buletin, dar am aflat că a părăsit țara împreună cu familia și s-a mutat în Spania.
Pentru a-mi recupera investiția, am fost nevoit să deschid un proces pe 03.12.2024. Nu cer daune morale sau penalități, ci doar suma achitată, ca să pot continua lucrările din fonduri proprii. Totuși, fără acești bani, îmi este foarte greu să finalizez proiectul. Aș vrea să știu dacă există vreo posibilitate de a accesa fonduri europene pentru finalizarea cabanelor, având deja toate avizele și autorizațiile de construire. Orice informație sau sfat ar fi de mare ajutor! În plus, vreau să trag un semnal de alarmă pentru toți antreprenorii: feriți-vă de acest impostor și țepar!”, a scris el pe o pagină de socializare, citat de Adevarul.
Specialiștii în construcții atrag atenția că beneficarii ar trebui să separe achiziționarea materialelor de manoperă.
„Separarea materialelor de manoperă este primul pas către protecția banilor tăi. Dacă antreprenorul general intră în insolvență sau dispare, iar tu ai cumpărat materialele prin el, pierzi atât banii de materiale, cât și banii pentru execuție. Din acest motiv, Vindem-Ieftin promovează conceptul de Depozit Virtual, unde beneficiarii își pot gestiona independent materialele de construcție. Astfel, ai control total asupra achizițiilor, iar constructorul primește doar banii pentru execuție”, consideră Cosmin Răileanu, fondatorul Vindem-Ieftin.ro.