Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi în bulion pentru a evita fermentarea. Trucul cunoscut de gospodinele italiene

Prepararea bulionului de roșii reprezintă o tradiție adânc înrădăcinată în cultura italiană, transmisă din generație în generație.
Alina Costache
25 feb. 2025, 16:45
Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi în bulion pentru a evita fermentarea. Trucul cunoscut de gospodinele italiene

Prepararea bulionului de roșii reprezintă o tradiție adânc înrădăcinată în cultura italiană, transmisă din generație în generație. Unul dintre secretele bine păstrate de femeile în vârstă din Italia pentru a preveni fermentarea bulionului constă în adăugarea unui ingredient special, și anume frunzele de busuioc proaspăt.

Citește și: Reţetă de bulion de la bunica Margareta. Trucul secret ce te ajută ca bulionul să nu mai facă floare

Busuiocul este o plantă aromatică regăsită în bucătăria mediterneană, cunoscută nu doar pentru aroma sa distinctă, ci și pentru proprietățile sale antimicrobiene și antioxidante. Astfel, adăugarea frunzelor de busuioc în bulionul de roșii contribuie la inhibarea dezvoltării bacteriilor și a drojdiilor, dar și la îmbunătățirea aromei și gustului.

Ce trebuie să adaugi în bulion pentru a evita fermentarea

Bucătăria românească este cunoscută pentru preparatele sale delicioase, dar și pentru tehnicile tradiționale ce asigură calitatea produselor de sezon. Printre acestea, bulionul ocupă un loc special, reprezentând un ingredient esențial în multe rețete. Însă, penru prepararea unui bulion perfect, avem nevoie de busuioc. Acesta este un ingredient esențial, fiind des folosit în bucătăria italiană. Iată cum trebuie să procedezi:

  • Primul pas este selectarea roșiilor. Specialiștii recomandă alegerea roșiilor bine coapte și sănătoase, fără semne de deteriorare. Calitatea acestora influențează direct gustul și durata de conservare a bulionului.
  • Spălarea și pregătirea roșiilor este un alt pas important. Acestea trebuie clătite sub jet de apă rece, după care se îndepărtează cotoarele și se taie în bucăți mici.
  • Gătirea roșiilor. Roșiile se pun într-o oală mare și se fierb la foc mediu până când se înmoaie și își eliberează sucul, amestecând ocazional pentru a preveni lipirea.
  • Pasarea și strecurarea. După ce roșiile s-au înmuiat, se pasează folosind un blender sau o sită pentru a obține o consistență omogenă. Apoi, amestecul se strecoară pentru a îndepărta semințele și cojile.
  • Adăugarea busuiocului. În timp ce bulionul fierbe, se adaugă câteva frunze de busuioc proaspăt. Cantitatea poate varia în funcție de preferințele personale, dar, în general, 5-10 frunze la un litru de bulion sunt suficiente.
  • Fierberea suplimentară. Bulionul mai trebuie fiert timp de 10-15 minute după adăugarea busuiocului. Astfel, uleiurile esențiale se vor infuza în lichid.
  • Îmbutelierea și sterilizarea. Bulionul fierbinte se pune în borcane sau sticle sterilizate, lăsând un mic spațiu la gură. Recipientele se închid ermetic și se sterilizează prin fierbere într-o oală cu apă timp de 20-30 de minute. Acest proces asigură distrugerea evetualelor microorganisme rămase și previne fermentarea.

Citește și: Secretul bunicilor iscusite pentru bulionul de casă perfect! Cum poți să te bucuri de o aromă perfectă și o textură ideală

 

DailyBusiness
Bolojan, anunț de ultimă oră! Consultările cu partidele, moment decisiv pentru viitorul României în Europa!
Spynews
Rețetă de prăjitură cu cremă fină de iaurt și marmeladă. O vei găti și a doua oară
Bzi.ro
Mădălina Ghenea, apariție răvășitoare doar în lenjerie! Imagini spectaculoase cu bruneta focoasă!
Fanatik.ro
Țara care a început să colecteze păianjeni veninoși. Localnicii sunt rugați să prindă insectele în borcane și să le predea punctelor de donații
Capital.ro
Legenda României a murit! Moartea sa a îndurerat întreaga țară. Drum lin, maestre!
Playtech.ro
Câte contracte de muncă poate avea simultan un angajat. Limita maximă de ore pe care le poate lucra. Prevederile Codului Muncii 2025
DailyBusiness
Laptele e mai ieftin în Italia decât în România. Prețurile de la raft te vor lăsa fără cuvinte!
Adevarul
Cinismul înfiorător al armatei lui Putin. Soldați ruși legați de copaci, folosiți ca momeală pentru dronele ucrainenilor
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Deea Maxer, schimbări majore după divorț. Vrea să se mute din blocul în care locuiește și Dinu Maxer. Unde vrea să se stabilească
Spynews
Cum arată Prințesa de Aur la vârsta de 39 de ani. Abia o mai recunoști | FOTO
Evz.ro
Marile destinații în care se înghesuie românii. Unde își vor face concediile
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
kanald.ro
O tânără de 35 de ani murit după ce a fost lovită de o bucată de gheață căzută de pe bloc. Aceasta se afla într-o zonă rezidențială din Chiajna, Ilfov
Cancan.ro
Acuzații grave la adresa Ancuței, fosta iubită a lui Andrei Perneș. Ce ar fi făcut la înmormântare: „Era toată numai un…”
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Decizie finală pentru Călin Georgescu. Hotărârea CCR este definitivă: Nu există nicio cale de atac!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Apariție incendiară, într-un corset care a lăsat la vedere prea mult
stirilekanald.ro
Taxa auto, pregătită pentru 1 ianuarie 2026. Cine sunt șoferii care ar putea plăti 2.000 de lei pe an
Propunere Controversată: Peter Navarro Sugerează Excluderea Canadei din Grupul Five Eyes
MediaFlux
SE INCHEIE RĂZBOIUL. Ucraina a acceptat acordul cu SUA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Brigitte Macron: ținta conspirațiilor absurde și triumful adevărului în fața dezinformării