Postul de televiziune Cinethronix se adresează, în special, pasionaților de istorie și cultură și civilizație, mizând pe o calitate a imaginii excelentă și un format 4K. Trebuie precizat că platforma este gratuită.
Printre documentarele disponibile în grila Cinethronix sunt incluse titluri legate de istoria României precum Gânditorul şi Cultura Hamangia, Cetatea Sucevei, Dracula, Deportările din Bărăgan, Miracolul de la Maglavit sau Vikingii din Dobrogea. De asemenea, sunt prezente și subiecte din istoria şi cultura europeană, precum Antoni Gaudi, Sagrada Familia, Palatul Dogilor, Ceasul astronomic din Praga sau Piraţii din Balcani.
„Acesta este un pas aşteptat de mai mult timp, pentru că, mai ales în cazul unui film documentar, calitatea imaginii este primordială. Pentru moment, mai programăm şi documentare SD, însă sperăm ca în maxim un an toate producţiile vechi să fie grupate în rubrici de cinematecă. La cererea telespectatorilor, ne vom axa producţia pe subiecte legate de istoria României”, a spus Cosmin Nicolescu, directorul şi proprietarul Cinethronix, pentru Pagina de Media.
Citește și O nouă televiziune se lansează în România. Noul post tv va începe să emită din martie
Reprezentantul televiziunii Cinethronix a mai declarat referitor la informațiile privind migrarea pe internet a postului TV și renunţarea la emisia pe cablu că nu se pune problema de închiderea postului. Ci va fi depusă cererea de prelungire a licenței la CNA. Migrarea către mediul online este viitorul, susține Cosmin Nicolescu.
„Noi vom depune deja cererea de prelungire a licenţei la CNA, pentru că avem deja 9 ani de când emitem. Platforma Cinethronix este, de asemenea, gratuită, iar conţinutul poate fi vizionat şi la calitate 4K. Migrarea către internet este un pas normal, acesta este viitorul comunicaţiilor de masă, deja majoritatea operatorilor de cablu deţin platforme online cu un conţinut generalist”, a explicat acesta.