Lanțul american de restaurante pentru copii Chuck E. Cheese, care se pregătea în 2021 să deschidă primul restaurant din București, a pus lista piețelor disponibile pentru extindere în sistem de franciză, căutând parteneri.
În acest moment, Chuck E. Cheese este interesat de acorduri pentru sistemul propriu de franciză, master sau multi-unit, pentru aproape toate țările din Europa, inclusiv România, dar și în Asia, China, Japonia, Orientul Mijlociu sau Africa, conform rețelei de restaurante controlată de compania CEC Entertainment, cu sediul în Texas.
Acum 4 ani, Chuck E. Cheese, cu peste 600 de centre în SUA și alte 100 de unități în 15 țări din lume, ajunge în România, în franciză. Infomația a fost confirmată de companie, printr-un acord de master franciză cu grupul EWAS Management Solutions, deținut de Gabriel Teodorescu împreună cu soția sa, Anda, pentru deschiderea primelor restaurante ale celebrului brand american.
Timp de 7 ani, Gabriel Teodorescu a fost administrative & property manager la Anchor Grup, grupul turc care deține mall-urile București Mall și Plaza România din Capitală. În prezent, familia lui controlează firma Deziclean, furnizor de servicii profesionale de curățenie. La acea v reme, acestea spunea să urmau să fie deschise 5 unități în 5 ani, investițiile ridicându-se la 7,5 milioane de euro. Primul restaurant ar fi urmat să fie inaugurat în București în 2022.
După un an, Teodorescu declara că lansarea este pusă în așteptare din cauza pandemiei COVID și a războiului din Ucraina. Până în prezent, nicio unitate Chuck E. Cheese nu a fost deschisă.
Acum, potrivit ultimelor date, se pare că România a fost pusă din nou pe lista pentru care este căutată franciza. Reprezentanții au fost contactați de Profit.ro pentru a oferi informații, însă au refuzat.
Brandul a fost lansat pe piață în 1977, bazându-se pe un concept de restaurante pentru copiii cu pizza și diverse aparate de joc.
În ultimii ani, compania a investit peste 300 de milioane de dolari pentru a răspunde unei noi provocări, aceea de modernizare a serviciilor destinate noii generații de consumatori. „Trebuia să reparăm produsul, iar acum produsul este reparat”, spunea anul trecut, citat de CNBC, CEO-ul CEC Entertainment, David McKillips.
Citește și: Ce conţine burger-ul de vită de la fast food. Habar nu aveai ce mănănci, de fapt, atunci când îl comanzi