Luna martie aduce energii puternice și transformări semnificative, iar cinci zodii se vor bucura de o protecție divină deosebită. Fie că este vorba de oportunități neașteptate, claritate spiritual sau rezolvarea unor probleme dificile, iar zodiile vor simți că destinul le surâde.
Pești
Fiind zodia lunii martie, nativii beneficiază de o conexiune profundă cu energia divină. Perioada le oferă o claritate interioară deosebită și îi ajută să își îndeplinească dorințele. Inuiția va fi accentuate, iar deciziile pe care le vor lua nativii vor fi ghidate de forte superioare.
Berbec
Berbecii vor simți un val de energie pozitivă care îi va motiva să acționeze în direcția potrivită. Protecția divină se manifestă prin numeroase oportunități, ajutor venit la momentul potrivit și soluții inedite la probleme care păreau imposibil de rezolvat.
Rac
Racii vor avea parte de sprijin spiritual și de o stare emoțională echilibrată. Nativii vor simți liniște interioară care le va permite să ia decizii înțelepte și să evite conflictele. Relațiile se îmbunătățesc și pare să aibă mare noroc pe toate palierele vieții.
Fecioară
Nativii vor experimenta o perioadă de iluminare spirituală. Ei vor primi mesaje subtile din partea divinității care îi vor ghida pe drumul cel bun. Eforturile nativilor vor fi răsplătite, iar provocările se vor rezolva mai ușor decât se aștepătau.
Capricorn
Nativii din zodia Capricorn vor simți protecție divină în special în carieră și în planurile pe termen lung. Energia lunii martie le va oferi determinarea ca să își atingă obiectivele, iar piedicile vor dispărea ca prin minune. Norocul și sprijinul unor persoane influente îi vor ajuta să avanseze rapid în carieră.
Cine au fost cei 40 de Mucenici de la Sevastia
Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia sunt un simbol al credinței și al martiriului în creștinism. Ei sunt cinstiți pe data de 9 martie de către Biserica Ortodoxă și cea Catolică. Sfinții au fost soldați romani care au suferit o moarte martirică în secolul al IV-lea pentru refuzul de a renunța la credința lor creștină.
Potrivit tradiției, cei 40 de mucenici erau soldați din Legiunea XII Fulminata, aflați în slujba împăratului roman Licinius (308-324). Aceștia se aflau staționați în Sevastia, o cetate din Armenia (în prezent în Turcia).
În această perioadă, Liciunus a declanșat persecuții împotriva creștinilor, în încercarea de a elimina orice influență a noii religii în armata sa. Cei 40 de soldați au fost descoperiți ca fiind creștini și au fost supuși la presiuni intense pentru a renunța la credință.
Pentru a-i forța să se lepede de Hristos, guvernatorul Agricolae le-a ordonat să aducă jertfe zeilor păgâni. Cei 40 au refuzat cu hotărâre, iar în semn de pedeapsă, aceștia au fost condamnați la moarte prin expunerea într-un lac înghețat din Sevastia, pe timp de iarnă, pentru a îndura frigul extrem.
Se spune că lângă lac era o baie caldă pregătită pentru oricine ar fi cedat și ar fi renunțat la credință. Unul dintre soldați a ieșit din lac pentru a se încălzi, dar a murit din cauza șocului termic. Un locul lui, un alt soldat păgân s-a convertit și a intrat în apa înghețată, murind alături de ceilalți.
Dimineața, trupurile martirilor au fost arse, iar rămășițele aruncate în apă. Cu toate acestea, creștinii au reușit să recupereze osemintele și le-au păstrat ca moaște sfinte.