Dorica Boltașu, profesoară de Limba și literatura română la Colegiul Național „Iulia Hasdeu” din Capitală, a explicat că este nevoie ca în sistemul de învățământ să fie angajați profesori care să ajute elevii să își fixeze informațiile pe care nu le-au înțeles sau nu au reușit să le asimileze la clasă. Astfel, copiii vor beneficia de învățare personalizată, pe care, de cele mai multe ori, o caută în meditațiile plătite. Declarațiile profesoarei vin în contextul lipsei cadrelor didactice calificate pusă cel mai adesea și pe seama salarizării modeste, scrie edupedu.ro.
Profesoara a declarat că „salariul unui debutant este de 3.600 de lei. Dacă mă angajez ca șofer la Uber, iau dublu și lucrez doar câteva ore pe zi și am aceeași responsabilitate”.
Citește și: Dezastru la simularea de la BAC. Peste 23.000 de elevi nu au luat notă de trecere
„Dacă plătim în bătaie de joc, să nu cerem totuși performanță de la toată lumea. E o lege a firii. Dacă tu dai minimum, de ce te-ai așteptat să primești maximum?”, a mai adăugat aceasta.
„Elevii au nevoie de un fel de învățare personalizată – altă cauză a meditațiilor. Eu nu pot să le-o ofer dacă am 30 de elevi în clasă. Pot să-i fac o lecție sau pot să rămân în pauză. Eu rămân 10 minute și discutăm sau îmi arată ceva unde n-au înțeles, dar asta se întâmplă o dată, de două, de trei ori, dar nu poate să se întâmple săptămânal”.
Citește și: BAREME MATEMATICĂ Simulare Bac 2025. Profesorul Mădălin Ghiuler explică cum se rezolvau subiectele
„Noi am mai spus-o, nu știu sindicatele în ce măsură au preluat-o, ar trebui angajați niște oameni, pe lângă profesori. Tot profesori, dar care să fie altfel normați, care să vadă și progresul ăsta individual. Să se ducă elevii la acei profesori și să spună «eu la Matematică sunt în urmă» sau «la Limba Română sunt în urmă» sau «la Chimie sunt în urmă», «pot să fac ceva?». Să se ducă la profesorul care se ocupă cu asta și să i se organizeze niște ore remediale, normate, plătite și așa mai departe”, propune profesoara.