Anunț de ultimă oră de la ANAF. Agenția Națională de Administrare Fiscală anunță că se fac lucrări de mentenanță ale sistemelor informatice, astfel că acesta nu vor mai funcționa cum trebuie timp de câteva zile.
Potrivit reprezentanților Fiscului, în perioada 4 aprilie, ora 20:00 – 7 aprilie, ora 07:00, sunt planificate lucrări de mentenanță ale sistemelor informatice ale MF-ANAF. Din această cauză, serviciile vor funcționa cu întreruperi parțiale sau totale.
„În perioada 04.04.2025, ora 20.00 – 07.04.2025, ora 07.00, sunt planificate lucrări de mentenanță ale sistemelor informatice ale MF-ANAF. Din această cauză, serviciile vor funcționa cu întreruperi parțiale sau totale. Ne cerem scuze pentru inconvenientele create și vă mulțumim pentru înțelegere”, anunță Fiscul, potrivit Economica.
Agenția Națională de Administrare Fiscală gestionează SPV, ro e-Factura, ro e-Transport, ro e-TVA.
Citește și ANAF îţi ia automat banii de pe card. Care români riscă să aibă surprize la bancomat
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a făcut publică lista contribuabililor care au datorii fiscale restante. Potrivit unui comunicat de presă, un număr de 44 de contribuabili mari înregistrau obligaţii fiscale restante în sumă de 3,23 miliarde de lei, la 31 decembrie 2024, în timp ce 390 de contribuabili mijlocii aveau restanţe de 1,61 miliarde de lei.
„În ceea ce priveşte arieratele, ANAF precizează că listele persoanelor juridice care înregistrau obligaţii fiscale restante la 31 decembrie 2024 şi neachitate până la data de 31 ianuarie 2025, detaliate pe contribuabili mici/mijlocii/mari, se prezintă astfel: 44 de contribuabili mari, cu obligaţii fiscale restante în sumă de 3.236,60 milioane de lei, 390 de contribuabili mijlocii, cu obligaţii fiscale restante în sumă de 1.617,28 milioane de lei şi 41.150 de contribuabili mici, cu obligaţii fiscale restante în sumă de 76,42 milioane de lei”, se arată într-un comunicat al ANAF.
Lista contribuabililor cu datorii la bugetul de stat se publică, trimestrial, pentru creşterea responsabilităţii financiare a agenţilor economici şi consolidarea încrederii cetăţenilor în eficienţa colectării şi administrării fondurilor publice, precizează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). Instituţia aminteşte că lista datornicilor se publică din 2003, în conformitate cu legislaţia în vigoare la acel moment.