Şeful Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, RĂMÂNE cu interdicţia de a părăsi ţara

Judecătoria Sectorului 1 a dezbătut miercuri cererea directorului general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, de ridicare a interdicţiei de a părăsi ţara. Cererea a fost respinsă şi astfel Alexandrescu rămâne cu în continuare cu această interdicţie.
Filip Stan
11 iul. 2013, 05:47
Şeful Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, RĂMÂNE cu interdicţia de a părăsi ţara

Judecătoria Sectorului 1 a considerat neîntemeiată plângerea formulată de Sorin Alexandrescu împotriva hotărârii instanţei de interdicţie de părăsire a ţării.

Interdicţia i-a fost impusă lui Alexandrescu pe 6 iunie, atunci când Tribunalul Bucureşti a decis eliberarea sa din arest. Potrivit DNA, în perioada 16 aprilie – 24 mai, Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, l-a ameninţat pe Ioan Bendei, administrator la RCS&RDS, că va începe o campanie media compromiţătoare împotriva sa, dacă nu semnează în numele companiei RCS/RDS un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând Antena TV Group.

„În intervalul 16 aprilie 2013 – 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu a constrâns, în mod repetat, partea vătămată Ioan Bendei, administrator al unei societăţi comerciale, ameninţând-o cu darea în vileag a unor fapte compromiţătoare pentru aceasta de natură a-i afecta viaţa personală şi cariera profesională. În această modalitate, cel în cauză a urmărit să-l determine pe Ioan Bendei să semneze în numele companiei RCS/RDS un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând Antena TV Group SA în condiţii prestabilite, respectiv pe o perioadă de 5 ani, valoarea acestuia fiind de 7,2 milioane euro/anual, ceea ce implica încasarea unui preţ de 0,6 euro/lunar/abonat”, susţine DNA.

Procurorii declară că, la jumătatea lunii aprilie 2013, administratorul de la RCS a fost contactat telefonic de Sorin Alexandrescu, care i-a solicitat o întrevedere urgentă, împrejurare în care, în ziua de 16 aprilie 2013, între cei doi a avut loc o întâlnire la un hotel.

Cu acest prilej, Sorin Alexandrescu i-a adus la cunoştinţă administratorului Ioan Bendei că are în posesie un contract încheiat în anul 2009 între RCS/RDS şi Bodu SRL, contract semnat de Ioan Bendei în numele companiei RCS/RDS, valoarea totală a acestuia fiind de 3,5 milioane euro.

Anchetatorii susţin că, în accepţiunea lui Sorin Alexandrescu, contractul respectiv reprezenta, în realitate, o modalitate de a acoperi primirea cu titlu de mită a sumei de 3,5 milioane euro de Dumitru Dragomir, în schimbul căreia acesta din urmă a întreprins demersuri în a susţine compania RCS/RDS în câştigarea licitaţiei organizate de Liga Profesionistă de Fotbal, privind transmiterea TV a meciurilor de fotbal disputate în Liga I.

„Expunându-i această situaţie, inculpatul i-a comunicat părţii vătămate că, pentru a nu iniţia o campanie mediatică negativă la adresa sa, campanie care i-ar afecta viaţa personală şi cariera profesională, ar trebui să accepte semnarea unui contract în numele societăţii pe care o reprezintă cu Antena TV Group SA, având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând trustului menţionat anterior pe o perioadă de 5 ani, la preţul de 0,6 euro/abonat/lunar. Totodată, încheierea unui asemenea contract ar determina stingerea tuturor litigiilor existente între SC RCS/RDS şi Antena TV Group SA”, mai declară DNA.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Ce se întâmplă cu toți românii care au rate și credite. Veștile sunt excelente de la Banca Transilvania, BCR, BRD, ING, Reiffeissen și CEC Bank. IFN-urile nu mai au voie să facă așa ceva. Milioane de clienți respiră ușurați
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Se TAIE ajutoarele. Statul nu mai plătește niciun ban. Nu poți refuza scrisoarea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Acțiunile Crowdstrike scad cu aproape 15% după o eroare de securitate care a provocat haos global
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'