Vremea se va menţine, de luni până marţi, deosebit de rece pentru această perioadă din an şi la Bucureşti. Cerul va fi temporar noros, iar după-amiază şi seara vor fi averse de ninsoare şi lapoviţă şi este posibil să se depună strat de zăpadă (2…4 cm). Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.
Marţi, valorile termice se vor situa în continuare sub cele specifice datei. Cerul va avea înnorări temporare şi trecător vor fi posibile precipitaţii slabe predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă de -1…1 grad, posibil uşor mai coborâtă în zona preorăşenească.
Valorile termice se vor menţine şi miercuri sub cele specifice datei. Cerul va avea înnorări şi temporar vor fi precipitaţii slabe, mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de -1…1 grad, uşor mai scăzută în zona preorăşenească.
Joi valorile termice se vor menţine sub cele specifice datei în Bucureşti. Cerul va avea înnorări şi temporar vor fi precipitaţii slabe, mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de -1…1 grad, uşor mai scăzută în zona preorăşenească.
Florinela Georgescu, ANM: Strat proaspăt de zăpadă şi ger, adică să înregistrăm temperaturi și sub -10 grade.
Florinela Georgescu, director de prognoză în cadrul ANM, a spus la Digi24 că meteorologii se așteaptă la încă un val de aer rece nu doar în Bucureşti, ci în toată ţara. Vor fi „temperaturi maxime în general între 2 și 10 grade în următoarele zile și minime pe parcursul nopților în general negative. Este posibil ca în partea vest a Transilvaniei, în zonele depresionare, în condițiile unui strat proaspăt de zăpadă, să fie chiar ger, adică să înregistrăm temperaturi și sub -10 grade. Din punct de vedere al precipitațiilor, acestea vor mai fi până spre sfârșitul zilei de astăzi. În multe zone ale țării predomină ninsori, în jumătatea de nord a teritoriul precipitații mixte, în partea sudică și intensificări ale vântului”, a spus meteorologul.
„În nopțile viitoare vor fi și perioade cu un cer mai degajat, așteptăm și să se formeze brumă, să se formeze îngheț la sol, iar stratul nou de zăpadă care se va depune până la sfârșitul zilei de astăzi va depăși 10 centimetri special în partea de sud-est a Transilvaniei, prin Moldova, în partea de nord a Munteniei. Și, sigur, un strat chiar mai consistent se poate depune în zona Calpaților Orientali și Meridionali”, a continuat Georgescu.
Meteorologul avertizează că la munte există risc de avalanșă. „Miercuri, joi așteptăm un o nouă pătrundere de aer foarte rece pe partea de est a țării, deci inclusiv în Dobrogea. Asta înseamnă că se poate prelungi codul de vreme rea. Cu siguranță vom mai emite mesaje în următoarele zile. Veștile bune le așteptăm spre sfârșitul săptămânii. Conform materialelor de astăzi, posibil ca în ziua de Paște să revenim la temperaturi comparabile cu cele pe care le-am avut în zilele anterioare. Sperăm ca deja duminica Floriilor să aducă temperaturi semnificativ mai ridicate”, a spus Georgescu.