În ciuda legăturilor sale strânse cu mediul politic american și implicării în campania lui Donald Trump, Sprînceană a transmis către DCNews că rămâne doar un „simplu cetățean care ajută România” și că nu a avut niciodată un rol oficial în relațiile diplomatice ale țării.
Declarațiile sale vin ca răspuns la poziția exprimată public de premierul Marcel Ciolacu, care a precizat că Sprînceană nu reprezintă oficial România și nu este „emisarul lui Ciolacu”.
Dragoș Sprînceană a declarat pentru DC News că nu deține niciun angajament oficial în SUA, în ciuda propriilor afirmații și a speculațiilor, potrivit cărora ar fi fost desemnat emisar special al României în relațiile cu SUA, având posibilitatea de a facilita accesul la Mar-a-Lago. El a subliniat că rămâne un simplu cetățean care „ajută România”.
„Domnul Ciolacu are dreptate. Nu am nici un angajament oficial. Tehnic sunt doar un simplu cetățean care ajută România. Nu am ajuns în nicio situație. Eram un simplu cetățean care ajutam România și ieri. Sunt un simplu cetățean care ajută România și astăzi”, a spus Dragoș Sprînceană, în exclusivitate pentru DC News.
Dragoș Sprînceană este un român stabilit în Statele Unite ale Americii în 2002 și finanțator al campaniei lui Donald Trump.
Cunoscut în ultimele zile drept „emisarul lui Ciolacu”, el a oferit, pentru DCNews, o reacție la delimitarea publică făcută de către premierul Marcel Ciolacu.
Liderul social-democrat a afirmat, despre Dragoș Sprînceană, că este doar un cetățean român, fără nicio calitate oficială, numărându-se printre milioanele de români din diaspora care se mai oferă să deschidă uși.
În acest sens, premierul a spus răspicat că acesta nu este ”emisarul lui Ciolacu”. Poziția lui Marcel Ciolacu a venit după ce românul din SUA a susținut că a transmis administrației americane că poziția lui Ilie Bolojan nu va mai conta peste o lună și jumătate.
Astfel, referindu-se la declarațiile de susținere a Ucrainei făcute de către președintele Ilie Bolojan, Sprîceană a afirmat: „Administrația americană trebuie să ignore un pic mesajele pro-Ucraina și pro-Franța, deoarece avem un președinte interimar. Trebuie să așteptăm un președinte stabil în România și apoi să reluăm legăturile. SUA își doresc oprirea războiului din Ucraina și, câtă vreme România își dorește același lucru, suntem pe aceeași lungime de undă”, a spus el.